Pitbull

Titel: Pitbull
Författare: Anne Mette Hancock
Betyg: 4 av 5
Förlag: LB Förlag
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 322
ISBN: 9789177992134

”En ovanligt elegant intrig och högst oväntade vändningar.” Lotta Olsson, DN

Journalisten Heloise Kaldan skriver en artikel om Röda Korsets vaktjänst, ett system där volontärer ger en hjälpande hand till människor som ligger på sin dödsbädd. Under researcharbetet möter hon Jan Fischhof, en cancersjuk äldre man från Södra Jylland. Han berättar för Heloise att han i sin ungdom var inblandad i ett mord, som han nu fruktar att Gud kommer straffa honom för.

Heloise vägrar tro att Jan är en kallblodig mördare och börjar gräva i vad som hände offret, en man som kallades för Pitbull. Hon upptäcker att händelsen har en koppling till ett fall från slutet på 1990-talet, då flera unga kvinnor försvann spårlöst. I jakten på sanningen tar hon återigen hjälp av sin gamle vän, mordutredaren Erik Schäfer.

I en kamp mot klockan måste Heloise ta reda på vad som verkligen hände innan Jan tar sitt sista andetag. Vem var Pitbull? Hade Jan något med hans död att göra? Och vem kan Heloise lita på när både de anhöriga och polisen ljuger?

Egna reflektioner
Danskarna är väldigt bra på att skriva både deckare och krim, oavsett om det gäller Film eller böcker. De lyckas få till det där lilla extra som gör att man bara vill fortsätta läsa, eller titta om det är film.

”Pitbull” är den tredje delen i den fristående serien om journalisten Heloise Kaldan och mordutredaren Erik Schäfer, en duo som jag verkligen gillar. Precis som ”Likblomman” och ”Äppelmannen”, de två tidigare böckerna, är denna både spännande, intressant och välskriven. En riktig bladvändare som är mycket svår att lägga ifrån sig.

Anne Mette Hancock vet hur en slipsten ska dras, boken är full av oväntade vändningar och den där spänningen, som gör att man helt stänger av omvärlden, håller i sig ända till slutet. Hon har ett enkelt och lättsmält språk, rappa och underhållande dialoger och bra karaktärsgestaltningar. Gillar du krim och deckare och inte har läst denna serien tycker jag absolut att du ska göra det. Men läs dem då i ordning, så du lär känna Kaldan och Schäfer ordentligt.

Om författaren
ANNE METTE HANCOCK är född i Gråsten i Danmark och har bott i både USA och Frankrike. Hon är utbildad journalist och bor idag i Köpenhamn med sin familj. Hennes första bok, Likblomman, har vunnit Danska Deckarakademins debutantpris och 2018 utsågs hon till Årets danska författare. Äppelmannen är den andra boken om journalisten Heloise Kaldan och mordutredaren Erik Schäfer. Pitbull är den tredje.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln