Detektiv Långöra och Bonkostölden

Titel: Detektiv Långöra och Bonkostölden
Författare: Anders och Emma Svalander
Betyg: 🎈🎈🎈 (3/5)
Läsålder: 6-9 år
Förlag: Emmagjort
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 116
ISBN: 9789198477825

På utsidan är Holger en helt vanlig kanin, men han är olycklig. Han vet att han inom sig har en privatdetektiv, men hur ska han släppa ut honom? Kan en kanin verkligen vara detektiv?

I närheten finns det en stor marina och det är Holgers favoritplats i hela världen, där kan vad som helst hända. Marinans restaurang drivs av Holgers bästa vän Nisse och en dag när Holger hälsar på öppnar sig nya möjligheter. Han får låna den gamla städskrubben och börjar genast inreda sitt deckarkontor.

Den största båten på marinan ägs av direktör Oxelsvans. Under de senaste veckorna har både mat och den exklusiva drycken Bonko spårlöst försvunnit. Det har varit påfrestande veckor för direktören som varje helg tar med sig sina vänner ut på sjön. Det dröjer inte länge förrän direktör Oxelsvans, knackar på dörren till deckarkontoret och ber om hjälp.
Häng med Holger när han följer sin dröm och löser sitt första fall!

Detektiv Långöra och Bonkostölden är ett samarbete mellan makarna Andreas och Emma Svalander. Andreas har skrivit texten och Emma har gjort bilderna.

Ville, 8 år har läst boken tillsammans med sina föräldrar. De tyckte att det var lagom långa kapitel och läste ett per kväll. Varannan kväll fick Ville läsa själv och varannan kväll läste någon av föräldrarna.
Så här skriver Ville själv om boken:
-Den va jette bra
-Den va jette gulig
-Det var inte svåra ord
-Den var rolig