Jobbiga underbara ungar

Titel: Jobbiga underbara ungar
Författare: Alexandra Garle
Betyg: 4 av 5
Förlag: Whip Media
Utgiven: 2021
Format: Kartonnage
Antal sidor: 126
ISBN: 9789189409026

Varför får Elin ett utbrott när jeansen är nytvättade?
Varför verkar Melvin aldrig lyssna på vad läraren säger?
Ska man låta åttaåringen äta glass till frukost varje dag?

Svaren på de här och många andra frågor hittar du i den här boken.

Alexandra Garle, lärare och förälder till barn med ADHD och autism, förmedlar på ett tydligt och konkret sätt hur vi vuxna kan förhålla oss till vardagliga situationer som kan vara problematiska för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionshinder.

Boken riktar sig till dig som är förälder, släkting, lärare eller på annat sätt kommer i kontakt med barn och ungdomar med ADHD eller autism.

Egna reflektioner
Ibland undrar jag om antalet människor med någon form av funktionsvariation har ökat. Eller är det bara så att man har blivit duktigare på att ställa diagnos? Oavsett så är det ett problem eftersom samhället inte är anpassat till denna typ av problematik.

Titel på boken ”Jobbiga underbara ungar” tycker jag är en bra sammanfattning. Ena stunden tycker man bara att barnen är jobbiga, för att i nästa stund känna att de är helt underbara. Boken är full av exempel ur vardagen och jag lovar att du som har någon i din närhet med NPF-diagnos kommer att känna igen sååå mycket. Vissa saker skulle kunna komma från min egen närhet.

Boken är lättläst, pedagogiskt uppbyggd och med en tydligt layout. Alexandra Garle har ett enkelt språk med mycket sunt förnuft vilket gör boken lätt att ta till sig. Det fina med boken är att den dels berättar om olika situationer som kan uppstå och dels ger enkla tips på hur man kan undvika att hamna i situationen, eller om det ändå händer, hur man tar sig ur den på bästa sätt. Jag rekommenderar verkligen alla som någon gång kan komma i kontakt med NPF-barn att läsa boken. 

Sagt om boken:
”Personligt utan att tappa den vetenskapliga faktan. Kunskapen förmedlas så att alla kan förstå.” / Anna Carlsson, adhdhjartat.se”Toppen! Har ökat min förståelse avsevärt och jag har fått flera bra tips. Utöver att man kände igen många situationer fick jag även mig ett gott skratt emellanåt!” / Bonuspappa till barn med ADHD och Autism.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Whip Media
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln