Flickan som dansade

Titel: Flickan som dansade
Författare: Cecilia Sahlström
Betyg: 3 av 5
Förlag: Bokfabriken
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 330
ISBN: 9789178353880

Sara och hennes team står inför ett underligt fall. Affärsmannen Patrik Rönne hittas brutalt mördad på sitt kontor på Gyllenkroks allé i Lund. Inga spår finns på fyndplatsen, eller i hans hem. Det enda teknikerna hittar är en mobiltelefon. På den finns en film med en dansande flicka och en kvinna.

De går noga igenom Rönnes bakgrund och affärer, men hittar inga oegentligheter. Det råder dock ingen brist på rykten, rykten som säger dem att Rönne inte var en särskilt trevlig man, och särskilt inte mot kvinnor.

Sara försöker förgäves ta reda på vem kvinnan på filmen är och om haft ett förhållande med Rönne. Utredningen står och stampar, men så får de höra om en flicka som börjat bete sig märkligt i skolan, och vars mentor har anmält skador till socialtjänsten. Flickan ser ut att vara den dansande flickan.

Flickan som dansade är den sjunde fristående delen i Cecilia Sahlströms serie om poliskommissarie Sara Vallén på Polisen i Lund.

Egna reflektioner
Åh, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om ”Flickan som dansade”. Den tar en del snabba och oväntade vändningar och det är en spännande bok, i alla fall den första halvan. Dock upplever jag den som lite förutsägbar så den där nervpirrande spänningen försvann lite mot slutet.

Nu har jag tyvärr inte läst de tidigare böckerna i serien om Sara Vallén och jag tror att det bidrog till att den där riktigt uppslukande känslan inte infann sig. Jag gillar absolut Cecilia Sahlströms sätt att skriva. Hon skriver med känsla och får mig som läsare att bli berörd av karaktärernas öde. Både språket och tempot är bra och tillsammans med korta kapitel blir det en riktigt bladvändare. Boken är absolut läsvärd men vill du ha ut max av den tror jag att du först ska läsa de sex tidigare delarna.

Om författaren
CECILIA SAHLSTRÖM är kulturvetaren som blev polis. Hon har tjugo års erfarenhet från polisyrket och har arbetat som chef för familjevåldsroteln vid Polismyndigheten i Skåne, och som verksamhetsutvecklare på socialförvaltningen. Hon har engagerat sig i arbetet mot näthat och vill lyfta fram barns utsatthet.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln