Våga leda med hjärtat

Titel: Våga leda med hjärtat
Författare: Elisabet Tornberg
Betyg: 3 av 5
Förlag: Fantasi & Fakta
Utgiven: 20117
Format: Inbunden
Antal sidor: 127
ISBN: 9789188489036

Våga leda med hjärtat är en självcoachande ledarskapsbok. Den vänder sig till alla som vill hitta sin egen ledare. Den ledare man vill vara och är menad att bli.

Boken innehåller 21 berättelser från verkliga livet som inspirerat och berört författaren på olika sätt.

Vad tänker du när du läser berättelserna? Vad känner du? Blir du glad, arg, irriterad, provocerad? Eller är du helt neutral? Oavsett vad du känner – hur vill du känna? Hur vill du att det ska vara? Vad skulle du ha gjort?

Med hjälp av dina tankar och känslor kan du börja reflektera. Hur påverkar berättelserna dig? Vilka idéer dyker upp?

Kanske inte alla berättelser berör dig. Men kanske någon.

Egna reflektioner
Det är så mycket vi kan påverka genom vårt sätt att tänka och handla. Ta bara en sån enkel sak som att le mot människor och säga hej när du går en promenad. När de man möter ler och säger hej tillbaka så blir man lite gladare och känner att man har gjort något bra, du kanske är den enda som säger något till den personen den dagen. Jag har alltid varit intresserad av detta med tankens kraft, ledarskap och personlig utveckling.

I boken ”Våga leda med hjärtat” får man bra coachning om man vill jobba lite med personlig utveckling. Den har ett bra upplägg med korta kapitel, där varje kapitel har en inledande text, en personlig berättelse och sedan avslutas med en reflektion och tips på handlingsplan. Tipsen är väldigt enkla och kräver ingen större uppoffring eller omvälvande förändring.

Det är väldigt underhållande och intressant att läsa de olika berättelserna och vissa av dem har hög igenkänning, som tex att man mäter sin popularitet på jobbet i antal mail man får. Boken är lättläst och Elisabet Tornberg skriver enkelt och personligt. Detta är bok som jag med största sannolik kommer att läsa igen. Och igen…

Om författaren
Elisabet Tornberg har jobbat som chef och ledare under många år, både i Sverige och utomlands. Hon är utbildad civilingenjör och ekonom och har jobbat med många olika verksamhetsområden inom organisationer och företag. Mest med förändring och utveckling. Frågor om hur man blir en bra ledare har funnits med henne under alla år. Och hur man leder sig själv och andra bra. Coachingen blev lite av svaret.
Sagt om boken
”Tycker mycket om Våga leda med hjärtat. Den är lättläst och när jag började ville jag läsa hela boken i sträck. Gillar hela upplägget. Berättelserna får mig att verkligen tänka till. Skrattade när jag läste kapitlet om hur värdefull man är beroende på hur många mejl man får.” Elene Uneståhl, vd Skandinaviska Ledarhögskolan International

”Olika upplägg gör boken intressant. Att göra, att reflektera, att känna och känna igen sig själv.” Lotta H

”Det borde vara varningstext på boken. Är du inte beredd att ändra dig – läs inte boken! Den är bara för dig som är beredd att utvecklas och förändras” Camilla H

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln