Om tiden hör

Titel: Om tiden hör
Författare: Anna Ström
Betyg: 3 av 5
Förlag: Ekström & Garay
Utgiven: 2022
Format: Häftad
Antal sidor: 112
ISBN: 9789189559219

Jag minns händerna
Jag minns att det fanns händer
Det fanns händer som höll
Jag minns att det fanns händer som höll mjukt
som vore de försiktiga och ömsinta
Som om du höll av mig

Om tiden hör är en finstämd poesidebut där Anna Ström med lågmäld och klar stil skriver fram ett kvinnligt perspektiv på vardag, kropp och barn.
I diktsamlingen ryms skilda röster och liv som speglar kvinnors historia och verklighet. Texterna rör sig i såväl tvättstugor och natur som mellan generationer. Klangbotten är de gemensamma erfarenheterna och blicken är hela tiden kvinnans.

Egna reflektioner
”Om tiden hör” är en lågmäld diktsamling med fokus på kvinnor, både i nuet och i historien. Anna Ström ger kvinnan liv och en röst genom generationerna och man möter både makan och modern. Jag läser inte mycket dikter så jag är väl fel person att uttala mig men jag hade lite svårt för en del av dikterna, de är nog lite för djupa för mig. Men några av dem fastnade i mitt huvud, bla denna:

”Du kan ta av dig på överkroppen”
Brösten behandlas svalt, kunnigt
Mjuka degar

De som annars, ibland,
är föremål för uppskattning
åtrå

Men tacksamheten är stor
för beskedet:
Inte nu


Sagt om boken
”Ströms dikter är borrkärnor ur historien men de har också en riktning framåt”
Pontus Arvstrand, förläggande redaktör.

Om författaren
Om tiden hör är Anna Ströms första diktsamling. Hon har tidigare medverkat med dikter i kulturtidskrifter och antologier samt gett ut La vida loca – röster från gängens El Salvador, utgiven på Bokförlaget Atlas.
Anna Ström (f 1971) bor i Stockholm och arbetar med kommunikation och samhällsfrågor.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln