Hollywood Hills forever

Titel: Hollywood Hills forever
Författare: Lisa Willman
Betyg: 4 av 5
Förlag: Lionvalley Publishing
Utgiven: 2022
Format: Häftad
Antal sidor: 396
ISBN: 9789198702330

Det är inte lätt att vara bipolär, fråga bara Alice Häll. Hon kan inte ens impulsresa till Los Angeles utan att föräldrarna hotar med att ringa Interpol.

City of Angels visar upp sin sämsta sida, när allt borde vara fantastiskt. Det efterlängtade mötet med hårdrocksbandet Vyper blir historiskt av helt fel anledning, och dessutom måste hon tydligen bli attraherad av en halvdryg, helgalen amerikan. Vad har Armenien med saken att göra och kan man verkligen ha för många gitarrer?

Egna reflektioner
Vissa böcker räcker det att titta på för att få en nostalgikick. Detta är definitivt en sådan. Inte för att jag varken har varit i Hollywood eller på särskilt många konserter men däremot lyssnade jag väldigt mycket på rockmusik, eller hårdrock som var det gängse epitet då.

Jag menar titta bara på härliga omslaget, det gör mig så glad och full av läslust. ”Hollywood Hills forever” har några riktigt färgstarka karaktärer och man kan inte annat än älska dem. Alice flyr Sverige och sin familj för att förverkliga sin dröm i Los Angels, att gå på en spelning med hårdrocksbandet Vyper. Saker och ting går inte som planerat men Alice är inte den som deppar ihop för det. Hennes driv och framåtanda går som en röd tråd genom hela boken och det är aldrig en lugn stund. Boken är mycket underhållande och det blir en hel del fnissande och tankar som ”Va, ska hon verkligen göra det?!”.

Lisa Willman har lyckats väl med att få ett språk som passar karaktärerna. Det är rappt och enkelt och känns verkligen som äkta dialoger. Boken är både lätt och snabbläst, en riktig bladvändare trots att det i grunden är ganska tunga ämnen som intrigen rör sig runt. Jag skulle nog vilja kalla den för en feelgood med inslag av svärta.

Sen har vi ju det här med att varje kapitel har en låttitel som rubrik. Jag älskar flirtandet med alla gamla låtar och grupper, blir ju lite nostalgisk och var tvungen att leta upp en del av dem på Spotify. Gillar du feelgood och rockmusik är detta absolut en bok för dig.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Lionvalley Publishing
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln