I mörkret

Titel: I mörkret
Författare: Lina Areklew
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bazar Förlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 350
ISBN: 9789180061322

En iskall vinternatt försvinner en fyraårig flicka från familjens fritidshus utanför Örnsköldsvik. Föräldrarna är utom sig av oro och hela trakten engageras i sökandet. Har hon lämnat huset frivilligt? Eller har någon fört bort henne? Snart visar det sig att ytterligare en familjemedlem är försvunnen och utredningen blir en kamp mot klockan för Sofia Hjortén och hennes kollegor. Fallet väcker starka känslor hos Sofia, som väntar sitt första barn om några veckor. Höggravid tar hon upp jakten på den hänsynslösa förövaren som är beredd att offra allt för att få sin vilja igenom.

I mörkret är en nervkittlande och känsloladdad spänningsroman där vi åter får möta utredaren Sofia Hjortén och den avhoppade polisaspiranten Fredrik Fröding.

Egna reflektioner
Jag har baksmälla. Bokbaksmälla! Jag känner mig helt tom i huvudet samtidigt som det skriker efter mer. Jag ville verkligen inte att boken skulle ta slut.

Amanda och Anders vaknar upp till alla föräldrars värsta mardröm, deras fyraåriga dotter Ellie är spårlöst försvunnen. Sofia Hjortén och hennes kollegor står och stampar i utredningsarbetet när det visar sig att ytterligare en familjemedlem är försvunnen.

Det kanske låter som en deckare, vilken som helst, men det är så mycket mer. ”I mörkret” har ett gäng intressanta karaktärer med olika inbördes relationer. Och just utvecklingen av såväl karaktärerna som deras relationer driver intrigen framåt och sida läggs till sida i min läsning. Och trots att jag precis läst ut del två i Ulvö-serien längtar jag redan till nästa del,

Lina Areklew har skrivit en spännande och underhållande bok med ett rappt och lättsamt språk. Hon är väldigt duktig på att teckna både personer och miljöer, allt känns så verkligt, och det är en bidragande orsak till varför jag gillar boken så mycket.

Sagt om boken
”Intrigen är snyggt uppbyggd och boken håller hög spänningsnivå. Upplösningen överraskar och har en twist som leder två av romanens huvudpersoner vidare mot framtiden. Mycket bra.” Bibliotekstjänst

”Både intrigkonstruktion och karaktärsutveckling finns på minst samma höga nivå som i debuten; av den ofta diskuterade andraboksfrossan märks intet. /…/ Hela karaktärsutvecklingen är välskriven, fantasirik och engagerande. /…/ Intrigkonstruktionen är brilliant och även den fantasirik … och det blir många spännande turer fram till den dramatiska upplösningen.” Bloggen Kapprakt

”I mörkret är en bladvändare av rang som fängslar, väcker känslor och är omöjlig att lägga ifrån sig. Missa inte! Debutromanen Ur askan tog mig med storm och uppföljaren är minst lika bra. /…/ Hon är redan en stark och självklar stjärna på deckarhimlen och jag vill bara läsa mer om människorna kring Ulvön. /…/ Stora starka känslor är inblandade och väcks även hos mig som läsare på olika sätt. Det är snillrikt presenterat, frustrerande och allvarlig läsning med en spännande katt och råtta lek i centrum. Rekommenderas varmt!” Agneta Norrgård, boktipsare i P4 Västernorrland

”Intrigen är välkonstruerad och jag fastnade verkligen för berättelsen. Men inte bara intrigen fångar utan även karaktärerna. De har något intressant att berätta och jag kan ta dem till mig. /…/ Miljön bidrar till varför jag tycker om boken så mycket. Boken utspelar sig på Ulvön samt området runt Örnsköldsvik och författaren förflyttar mig dit med sin välskrivna text. Det känns som att jag ser allt med mina egna ögon.” Boktokig

”Det här är en mycket välskriven bok med ett språk som jag tycker mycket om. Det är ett rikt persongalleri med flera intressanta karaktärer och en karaktärsutveckling som öppnar upp för ett fortsatt brett händelseförlopp. /…/ Det här är verkligen en relationsroman där karaktärernas inbördes relationer är intressanta och väldigt komplicerade, vilket till stor del bygger upp spänningen inför en fortsättning.” Basilica bokblogg

”Jag tyckte mycket om Ur askan. Nu har jag även läst uppföljaren, I Mörkret, och kan bara konstatera att den är, minst, lika bra. /…/ Författaren kan verkligen skriva så att det känns som jag ser karaktärerna framför mig.” @kickibokmal

”Wow! Det här är en bladvändare av rang! /…/ Det här är nervkittlande och jag längtar verkligen efter en uppföljare.” @en.bra.bok

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln