Med hälsning från Båstad

Titel: Med hälsning från Båstad
Författare: Jenny Fagerlund
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)
Utgiven: 2019
Format: Pocket
Antal sidor: 300
Förlag: Norstedts Förlag
ISBN: 9789113090894

Äntligen är det dags. Linda ska lämna sina konspirerande kollegor och flytta till London för att börja ett nytt jobb på ett av Europas största livsstilsmagasin. Hon har jobbat hårt för att nå hit och även hennes annars så svårimponerade mamma verkar nöjd. Men när jobberbjudandet dras tillbaka i sista stund står hon plötsligt utan jobb i både London och Stockholm. Linda drabbas av fullständig panik och berättar inte för någon vad som har hänt, utan fortsätter att låtsas att hon ska flytta. Bara hennes pojkvän Frank och hennes bästa vän Helena får veta sanningen. Men vart ska hon ta vägen? Ett litet hörn av ett födelsedagskort visar räddningen. Hennes moster i Båstad! Visserligen en moster som hon inte känner och som hennes mamma bröt kontakten med tjugofem år tidigare, men vem kommer att hitta henne där? Planen är perfekt.

I Båstad står tennisveckorna för dörren och Linda dras med i festligheterna. Men ju mer hon lär känna sin moster och sina nyfunna vänner desto mer går det upp för henne att allt inte är riktigt lika härligt som det verkar. Varför bröts kontakten med mostern? Och varför ringer aldrig Frank?

Mina egna reflektioner
Mmm, vilken mysig, härlig, rolig, lättsam, sorglig, kärleksfull och spännande bok. Man kommer rakt in i handlingen och redan efter några sidor känns det som om Linda är en gammal väninna.

Det är inte ofta jag sträckläser en bok men denna är en sån. Den är lättläst och har gott om ”småkapitel” som gör det enkelt att lägga den ifrån sig, eller läsa lite till. 🙂 Extra kul att den utspelar sig i Båstad, där jag har bott, jobbat och haft en hel del utekvällar.
Jenny Fagerlund är absolut en av mina nya favoritförfattare.