Tebutiken på hörnet

Titel: Tebutiken på hörnet
Författare: Milly Johnson
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 507
ISBN: 9789177954750

Spring Hill Square är en av dessa platser i världen som får besökare att andas ut och njuta av lugnet. Och där ligger också Leni Merrymans omtalade tebutik på hörnet, specialiserad på bakverk, bokrelaterade pappersvaror och omtanke. Och för tre människor, som alla behöver lite sympati och kärlek är det en plats där du kan hitta en verklig vän.

Molly Jones exman har dykt upp i hennes liv igen och vill rätta till allt innan det är försent. Will Lintons företag har gått omkull och hans fru har lämnat honom att ensam ta hand om spillrorna av sitt liv. Han försöker hitta styrkan att börja om igen. Carla Pride har precis upptäckt att hennes framlidne make inte alls var den hon trodde. Hon måste hitta ett sätt att gå vidare och lämna det förflutna bakom sig. Kan de hitta den tröst och trygghet de behöver hos Leni i tebutiken?

Och framförallt, när Leni plötsligt behöver dem som mest kan de göra detsamma för henne? En bok om vänskap, kärlek och andra chanser. Och om en alldeles speciell butik på en vacker plats i Yorkshire.

Egna reflektioner
Alltså vad är det med Milly Johnsons böcker som får mig att gråta när jag läser dem? Kan det vara för att de är så varma, mysiga, ärliga och känslosamma?

”Tebutiken på hörnet” fångade mig direkt, jag var fast redan efter de första tio sidorna. Atmosfären i den lilla tebutiken är underbar, väldigt välkomnande och helt kravlös. Människorna som träffas där får ett andhål i en jobbig vardag och trots att de inte känner varandra sen tidigare stöttar de varandra helhjärtat. Jag skulle gärna gå in där och fika och titta på alla bokrelaterade saker som Leni säljer.

Jag förstår att Milly Johnson är en omtyckt författare. Trots att boken är på över 500 sidor går den snabbt att läsa, mycket tack vare ett bra språk, en inbjudande intrig och en bra mix av karaktärer, varav jag kände igen en del från ”Den enda rätta” och som jag nu har lärt känna lite bättre.

Om författaren
Milly Johnson är förutom författare även talare och talskrivare. Hon har givit ut tjugofem böcker och hyllas ständigt av sina läsare. Hon har nominerats flera gånger och vann Romantic Novelists Association Award 2020. Tebutiken på hörnet är liksom hennes tidigare böcker en bästsäljare i Storbritannien.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokförlaget Polaris
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln