Vad ingen vill

Titel: Vad ingen vill
Författare: Maria Jacobson
Betyg: 3 av 5
Förlag: Ekström & Garay
Utgiven: 2022
Format: Häftad
Antal sidor: 236
ISBN: 9789189474796

Anders och Petra lever ett lyckligt familjeliv tillsammans med dottern Josefin, men allt förändras när Anders drabbas av psykisk sjukdom och bryter samman. För att hantera de utmaningar familjen ställs inför får Anders kontakt med psykologen Seidy, som till en början framstår som hjälpsam, men snart visar sig bära på mörka hemligheter. Genom att lura och manipulera sin omgivning tar Seidy allt större plats i familjen, vilket får oanade och farliga konsekvenser för Petra och hennes dotter.

Vad ingen vill är en spännande psykologisk thriller som belyser den enskilda människans utsatthet när livet tar en plötslig vändning och fel person korsar ens väg.

Egna reflektioner
Oj, vissa böcker har en tendens att krypa under skinnet på mig när jag läser. ”Vad ingen vill” tillhör den kategorin. Intrigen ger mig en lätt obehagskänsla men trots det, eller kanske tack vare, är det svårt att lägga undan boken.

Maria Jacobson har ett sätt att förmedla huvudkaraktären Petras tankar och känslor och jag kan riktigt känna hennes ångest och frustration över situationen, över hennes totala maktlöshet. Boken är lättläst med ett bra språk och jag känner att jag får in ett bra flow i läsningen.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln