Min lilla pekbok : första 100 orden

Titel: Min lilla pekbok : första 100 orden
Författare: Marie Helleday Ekwurtzel
Betyg: 3 av 5
Läsålder: 0-3 år
Förlag: Tukan Förlag
Utgiven: 2018
Format: Kartonnage
Antal sidor: 26
ISBN: 9789177831488

Tjock bok med vadderat omslag, fina fotografier och massor av färger.

Egna reflektioner
”Min lilla pekbok, första 100 orden” är en bra bok för små barn. Eller barnbarnet som i mitt fall. Det är tjocka och bra sidor som gör det lätt att bläddra och samtidigt tål hårda tag, kast i golvet och stamp av små fötter. Det är en alldeles lagom storlek och Lovelia hämtar ofta boken, kommer och sätter sig i mitt knä och vill att vi ska ”läsa”.

Marie Helleday Ekwurtzel har gjort att bra jobb med att hitta bilder på olika saker som förekommer i ett barns vardag. Det är nog inte så lätt att komma på 100 olika saker. dock upplever jag vissa av bilderna lite väl amerikaniserade samt att en del kanske är lite väl lika, som tex hund oh hundvalp. Men bortsett från det gillar jag boken. Och viktigast av allt, Lovelia gillar boken.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Tukan Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln