Det som ingen ser

Titel: Det som ingen ser
Författare: Susanne Hydén
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)
Förlag:  Spira Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 302
ISBN:  9789151928647

Jag brukar inte bli arg på personer i böcker. Men här blir jag så förbannad att jag kokar, vid vissa tillfällen måste jag tom lägga undan boken innan jag exploderar. Samtidigt blir jag så oerhört ledsen och illa berörd. Hur kan människor vara så kalla, så okänsliga och lättlurade? Hur kan ens vänner svika en så brutalt?

Anne blir handlöst förälskad i den charmige seglaren Patrik. Allt känns helrätt och efter några veckor är de sambos. De har stort umgänge och mycket gäster. Snart är drömmen sann med både villa, Volvo, vovve, och två barn och livet leker. Men det är något som inte stämmer. En objuden, hotfull och våldsam besökare har smugit sig in och deltar plötsligt både vid matbordet, tv-soffan och i sängen. Anne lägger all sin kraft på att dölja det för omvärlden, men inser tillslut att hon måste göra något, innan -det som ingen ser- gör slut på allt.

Detta är en helt sjuk historia som dessvärre är sann och det gör ju att den är skriven med väldigt inlevelse. Man kommer snabbt in i handlingen och det är svårt att lägga den ifrån sig. Tyvärr är där en del stavfel och annat smått som stör flytet lite men oavsett så är den riktigt, riktigt läsvärd.