Vi måste prata om 50

Titel: Vi måste prata om 50
Författare: Cecilia Gustavsson
Betyg: 3 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2018
Format: Inbunden
Antal sidor: 290
ISBN: 9789177950639

Att bli äldre som kvinna, är det något härligt som ger trygghet och frihet, eller är det rena rama utförsbacken, där kroppen inte längre lyder som förut? Fyra kända svenska kvinnor (Mari Jungstedt, Annika Lantz, Anna Lindman och Mian Lodalen) samtalar öppenhjärtigt om livet i 50-års åldern. Vilka kriser de har haft, och hur de tog sig ur dem. Vad är egentligen livsmod? Vad har varit, och är, viktigast för dem i livet?

De fyra för en diskussion utifrån olika teman, en del av dem tabubelagda och svåra. Övergångsåldern, sexualiteten, svackorna i arbetslivet och perioderna när allt har känts riktigt mörkt. De tar också pulsen på tidsandan när det gäller jämställdhet och synen på kvinnor som lämnat de unga åren bakom sig. Vi måste prata ska väcka tankar och inspirera, locka till skratt och igenkänning.

Egna reflektioner
Alla pratar ju den där 50-års krisen och eftersom jag fyller 50 nu i sommar så det är kanske hög tid att jag läser boken så jag vet vad som väntar mig. 🙂

”Vi måste prata om 50” är en bok om kärlek, kriser och livslust. Mari Jungstedt, Annika Lantz, Anna Lindman och Mian Lodalen berättar om sina egna erfarenheter kring ämnena och vissa delar är det hög igenkänning på medan jag inte alls känner igen andra. Cecilia Gustavsson har gjort ett mycket bra jobb i sina möten med kvinnorna och jag kan riktigt känna stämningen och höra kacklandet när de fyra beskriver sina erfarenheter. De är väldigt öppna och ärliga, även om känsliga saker och jag får en helt annan syn på dem som personer. Boken är snabbläst med stor text och en hel del bilder på de luftiga sidorna. Och jag håller med, vi måste prata om 50, om de saker som händer i livet.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokförlaget Polaris
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln