Allt för dig

Titel: Allt för dig
Författare: Josefin Schygge
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 433
ISBN: 9789137159034

Malin bor på vackra Visingsö med sin man och sina två söner. Hon driver en populär blogg där hon visar upp sitt perfekta liv – för perfekt tycker en del. När Elma som lever med skyddad identitet behöver en tillfällig bostad får hon bo i Malins gårdshus. Men Elmas närvaro får Malin att känna obehag, den utsatta kvinnan påminner henne om de fasor hon själv upplevt i det förflutna. Dessutom börjar mystiska saker hända runt Malin och hennes familj – det är som om någon iakttar henne. Inbillar hon sig, eller har mannen som en gång hotade att förstöra hennes liv, mannen hon har flytt ifrån, kommit tillbaka?

Egna reflektioner
Oj, oj, oj, vilken bok! Den är så full av spänning, obehagliga scener och kryper verkligen in under skinnet. Samtidigt som den är full av vackra miljöer, värme och kärlek.

Malin driver den framgångsrika bloggen ”Malin på ön” där hon visar upp sitt liv i huset på Visingsö, där hon bor med sin man och deras två barn. En dag kontaktas hon för att låta en kvinna med skyddad identitet bo hus familjen över sommaren. Malin är kluven men låter kvinnan, som heter Elma, komma dit. Samtidigt börja Malin känna sig förföljd, det känns som om någon iakttar henne, vilket påverkar familjen. Är det mannen hon en gång flydde från som har kommit efter för att förstöra hennes liv?

”Allt för dig” är en välskriven och spännande bladvändare, mer eller mindre omöjlig att lägga ifrån sig. Det är fyra historier, två nutida och två dåtida, men tack vare tydliga rubriker på kapitlen är det inga som helst problem att veta vilken historia det är. De olika vävs ihop på ett mycket snyggt sätt mot slutet av boken. Josefin Schygge är väldigt bra på att förmedla såväl tankar som känslor hos de olika karaktärerna och jag känner både glädje, sorg, ilska, vanmakt, rädsla, värme och kärlek medan jag läser.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln