Sommarboken

Titel: Sommarboken
Författare: Emylia Hall
Betyg:  3 av 5
Utgiven: 2012
Format: Inbunden
Antal sidor: 316
Förlag: Bokförlaget Forum
ISBN: 9789143013740

En vacker, varm men ändå lite sorglig bok om relationer, kärlek och vänskap.

Beth Lowe arbetar på ett konstgalleri i London. En dag får hon ett tjockt brev med posten – ett brev som vänder upp och ner på hela hennes tillvaro. Där framgår nämligen att hennes mamma, som hon inte haft kontakt med på många år, är död. I brevet finns också en bok med foto som mamman har gjort och döpt till Sommarboken.

Beth har under lång tid trängt undan sina barndomsupplevelser, men nu återvänder alla bitterljuva minnen. De förtrollade somrarna hos hennes bohemiska mamma i den lilla konstnärsstaden vid sjön i Ungern. Kontrasten mot det frilans livet hos pappa i England. Och den allra sista, fruktansvärda sommaren.

Emylia Halls beskrivningar är väldigt målande och livfulla. Hon lyckas behålla stämningen, spänningen och mystiken genom hela boken.

✏ Emylia Hall
🎈🎈🎈🎈 (4/5)