Hopp

Titel: Hopp
Författare: Helen Fisher
Betyg: 3 av 5
Förlag: LB Förlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 296
ISBN: 9789177993100

Fayes mamma dog när hon var liten och trots att hon idag har en egen familj och två döttrar, tänker hon ofta på modern. Saknaden och sorgen över att ha vuxit upp utan henne växer sig allt större och starkare ju äldre hennes egna döttrar blir.

En dag händer något ofattbart och Faye befinner sig plötsligt i sitt barndomshem 30 år tidigare. Hon inser att hon har rest bakåt i tiden och att hon nu har möjligheten att prata med sin mamma igen, att ställa de frågor hon aldrig fick chansen att ställa.

Faye kan inte släppa taget om det förflutna och leva i nuet. Hon vill vara hos sin mor och sina döttrar samtidigt. Men måste hon verkligen välja?

Hopp är en varm och nostalgisk roman om mor- och dotterrelationer, om kärlek som spänner över tid och rum och om att gå vidare.

Egna reflektioner
Om du kunde resa bakåt i tiden och få svar på frågor om ditt förflutna, skulle du göra det? Jag visste inte vad jag kunde förvänta mig av ”Hopp” men boken tog mig med på en spännande tidsresa.

Fayes mamma dog när Faye bara var åtta år och saknade och sorgen blir bara större och större efterhand som hennes egna barn blir äldre. Plötsligt befinner hon sig i sitt barndomshem trettio år tidigare och äntligen kan hon ställa alla frågor till sin mamma som hon aldrig fick chansen att göra som liten flicka.

Jag gillar tanken på att kunna resa bakåt i tiden och få kontakt med döda vänner och släktingar. Kunna ställa alla de frågor man inte gjorde tidigare, få svar på sånt man undrat över. Helen Fisher har ett annorlunda skrivsätt, en berättarform som riktar sig direkt till mig som läsare och det känns verkligen som om Faye har en dialog med mig. Det är en varm och kärleksfull roman som är lättläst och välskriven och är du öppen för lite inslag åt det paranormala hållet ska du absolut läsa den.

Om författaren
HELEN FISHER tillbringade sina första år i USA men växte främst upp i Suffolk i England, där hon fortfarande bor med sina två barn. Hon har studerat psykologi vid Westminster University och ergonomi vid University College London. Hopp är hennes debutroman.

Sagt om boken
”Det är en annorlunda och fascinerande roman. Den första på år och dar som faktiskt berörde mig.” Marian Keyes

”Egensinnig, magisk och klok. En tankfull betraktelse över kärleken mellan en mor och dotter.” Woman’s Weekly

”Kärlek, barndom, föräldraskap, om du kan eller bör försöka rätta till det förflutna; allt finns i denna fantastiska bok.” Daily Mail

”[En] förtrollande debut… Fishers påtagligt autentiska karaktärer lyfter från sidorna och fångar läsarens hjärta. Den här beroendeframkallande, känslomässigt tungviktiga bladvändaren sätter en förtjusande twist på tidsresande-genren.” Publishers Weekly

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln