Sanningen kommer om natten

Titel: Sanningen kommer om natten
Författare: Mhairi McFarlane
Betyg: 4 av 5
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 361
ISBN: 9789150964936

Två bästa vänner. En förlorad chans. En kväll som förändrar allt.

Eve, Justin, Susie och Ed har varit vänner sedan de var arton. Nu är de i trettioårsåldern och står varandra fortfarande lika nära – torsdag-kvällarnas pubquiz är fortfarande lika heligt och Eve är fortfarande hemligt förälskad i Ed.

Kanske borde hon ha gått vidare vid det här laget, men hon kan inte sluta tänka på det som kunde ha varit om det blivit de två. Och hon vet att Ed också undrar det ibland. En kväll förändras deras liv för alltid. Eve inser att hon inte känner sina vänner så väl som hon trodde – och att hon inte är den enda som har hemligheter.

Sanningen kommer om natten är en ny feelgoodroman av hyllade författaren Mhairi McFarlane – en underbar berättelse om kärlek, vänskap och hemligheter.

Egna reflektioner
Vilket underbart gäng som bor i ”Sanningen kommer om natten”, jag skulle gärna hänga med dem om det hade gått att lösa. Efter att ha läst boken känns det som om Eve, Justin, Susie och Ed har varit även mina vänner de senaste femton åren. Allt börjar med ett pubquiz där de fyra vännerna bildar ett lag, precis som de gör varje torsdag. Ed´s flickvän Hester går upp på scenen och friar till honom, något som rör om i den lilla gruppen. Senare samma kväll händer något som för alltid förändrar deras liv, och även Eve´s uppfattning om sina vänner.

Få författare är så duktiga på att få till rätt blandning av ingredienserna som Mhairi McFarlane. Hon har en perfekt avvägd mix av humor, vänskap, kärlek, förtvivlan, besvikelse och sorg. Boken är mycket välskriven och har ett bra språk som tillsammans med de korta kapitlen gör att det är en fröjd att läsa.

Om författaren
MHAIRI MCFARLANE föddes 1976 i Skottland. Efter att ha jobbat som journalist började hon skriva romaner och hennes debutbok, You had me at hello, blev en omedelbar succé. Nu har hon skrivit sju hyllade romaner och bor i Nottingham tillsammans med sin man. Hennes förnamn uttalas Vä-ri.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln