Död för dig

Titel: Död för dig
Författare: Mikaela Bley
Betyg: 3 av 5
Förlag: Norstedts Förlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 450
ISBN: 9789113112800

Caroline och Gustav lever det perfekta livet. Överklasstjejen från Djursholm i Stockholm som blivit hyllad skådespelare och gift sig med sitt livs kärlek, den geniförklarade och framgångsrike entreprenören som vuxit upp under enkla förhållanden i Rosengård i Malmö. De har allt de någonsin drömt om – familj, lycka, framgång, pengar, ett stort socialt nätverk och många som följer deras drömliv i sociala medier. Men vad skulle hända om de berövades allt?

En varm dag i början av augusti försvinner den gravida Caroline tillsammans med parets två små döttrar spårlöst från deras exklusiva strandvilla i Malmö. Omständigheterna kring försvinnandet förbryllar polisen som inleder en brottsutredning. Ett massivt sökpådrag drar igång under ledning av Henrik Hedin och Leia Kaplan, två av Sveriges främsta brottsutredare.

Snart står det klart att inget är vad det synes vara – det blir en kamp mot klockan där insatserna blir allt högre och överraskningarna blir fler och fler.

Död för dig är den första delen i The Killer-serien med brottsutredaren Henrik ”The Killer” Hedin i huvudrollen, det tidigare fotbollsproffset som sadlat om till polis och blivit en av Sveriges främsta och mest omtalade utredare, känd för sitt kompromisslösa spel och starka rättspatos.

Egna reflektioner
Åh, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här boken, jag både gillar och inte gillar den. ”Död för dig” är fullständigt oberäknelig och oförutsägbar. Man vet inte riktigt vem man kan lita på, vem som ljuger och vem som talar sanning.

Caroline har allt man kan önska sig – familj, lycka och framgång på hennes sociala konton. Hon är gift med sitt livs kärlek, den framgångsrika entreprenören Gustav och de har två underbara döttrar. En dag försvinner den gravida Caroline och deras döttrar spårlöst. Omständigheterna kring försvinnandet förbryllar polisen och Henrik ”The Killer” Hedin och Leia Kaplan sätts in på fallet.

Det märks att Mikaela Bley är en van författare. Hon bygger upp en spänning och lägger ut så många blindspår så jag tillslut inte vet varken ut eller in. Berättarrösterna varvas och vi får se händelserna genom både Carolines, Gustavs och Henriks perspektiv vilket gör att det blir korta kapitel och ett bra driv i intrigen. Om vi då ska ta det som gör att jag blir lite tveksam så har jag svårt att känna någon direkt sympati för karaktärerna, jag tycker inte riktigt om någon av dem. Men det kanske klarnar lite i kommande böcker. Sen har jag lite svårt för alla svordomarna, men det beror antagligen på min ålder. 🙂

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln