Löften i vintertid

Titel: Löften i vintertid
Författare: Lisa Kleypas
Betyg: 3 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2022
Format: Häftad
Antal sidor: 328
ISBN: 9789177956211

Evangeline Jenner, blygast av de fyra väninnorna, kontrolleras skoningslöst av sina släktingar som har siktet inställt på den förmögenhet hon en dag kommer att ärva. De har till och med utsett en lämplig make, hennes egen kusin Eustace. Men Evie har en plan för att undkomma familjens förtryck: En uppgörelse med Londonsocietetens mest skandalomsusade man.

Viscount Sebastian St Vincent kan inte tro sina ögon när den hopplöst försagda Evie en kväll stiger över hans tröskel och erbjuder honom sin hand i ett förnuftsäktenskap som kan gynna dem båda. Men erbjudandet kommer med ett förbehåll. Evie vill inte bli ännu en av Sebastians många erövringar och efter bröllopsnatten ska de inte dela säng mer. Kan St Vincents beprövade förförelsekonst övertyga Evie att ompröva sitt villkor eller kan han i stället för första gången öppna sitt hjärta för äkta kärlek?

Egna reflektioner
I den tredje delen om de fyra väninnorna får vi följa den blyga Evangeline. Hennes mamma är död och hon har växt upp hos sina släktningar. I ett led att komma åt förmögenheten hon kommer att ärva efter sin sjuke far har de bestämt att hon ska gifta sig med sin kusin Eustace. Men det har Evie ingen som helst lust med så hon tar saken i egna händer och kommer med ett förslag till Londonsocietetens mest skandalomsusade man, Viscount Sebastian St Sebastian, som han har svårt att motstå.

”Löften i vintertid” är, precis som de tidigare böckerna i serien, en härlig cocktail bestående av hemligheter, pakter, vänskap, passion och en hel del erotiskt laddade scener. Böckerna är lite ytliga men Lisa Kleypas har något i sitt sätt att skriva som gör att de fastnar, att de är svåra att lägga ifrån sig. Gillar du svulstiga klänningar och 1800-talets adel och överklass är detta definitivt en serie för dig.

Sagt om författaren
Lisa Kleypas är en av världens mest kända romanceförfattare, hennes böcker har översatts till tjugoåtta språk och sålts i miljontals exemplar.

Löften i vintertid är den tredje boken i Väninne-serien.

Sagt om boken
Kleypas kan få dig att skratta och gråta på samma sida. Julia Quinn

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokförlaget Polaris
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln