Det hände en höst

Titel: Det hände en höst
Författare: Lisa Kleypas
Betyg: 3 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2021
Format: Häftad
Antal sidor: 376
ISBN: 9789177956044

Fyra unga kvinnor möts på en debutantbal och ingår en pakt. De ska hålla ihop och hjälpa varandra. Under societetssäsongen i London förstår snart den vackra och djärva Lillian Bowman att hennes självständiga amerikanska stil inte går hem alls. Och den som markerar det tydligast av alla är den olidligt snobbiga Marcus, Lord Westcliff, Londons mest eftertraktade aristokrat.

Men, innan hon vet ordet av finner hon sig i hans armar, trots att hon inte gillar honom. Och han gillar väl inte henne? Motvilligt verkar Marcus falla mer och mer för Lillian, men att han skulle gifta sig med henne är uteslutet. Det skulle på alla sätt vara ett opassande parti. Fast kan de stoppa de känslor som satts i rullning?

Egna reflektioner
Detta är andra delen om de fyra väninnorna Annabelle, Lillian, Evangeline och Daisy och deras jakt på lämpliga män att gifta sig med. Denna gång lägger de sina resurser på att hitta någon åt Lillian. Alla fyra befinner sig, tillsammans med sina famlijer, på det storslagna godset Stony Cross Park i Hampshire. Ett gods som ägs av den olidligt snobbiga Lord Westcliff, Londons mest eftertraktade ungkarl. Trots att Lillian och Lord Westcliff inte tål varandra hamnar de på något sätt i varandras armar.

”Det hände en höst” är även den en bok att frossa i om man gillar den viktorianska miljön med adel, baler, fina klänningar, hemligheter, passion, drama, vänskap och lite hångel bakom buskarna. Lisa Kleypas har skrivit en serie med starka kvinnor som vet vad de vill och hur de ska få det. Språket är lätt och rappt och boken är mycket lättläst.

Om författaren
Lisa Kleypas är en av världens mest kända romanceförfattare, hennes böcker har översatts till tjugoåtta språk och sålts i miljontals exemplar. Det hände en höst är den andra boken i Väninnor-serien.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokförlaget Polaris
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln