Hemligheter i sommarnatten

Titel: Hemligheter i sommarnatten
Författare: Lisa Kleypas
Betyg: 3 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2021
Format: Häftad
Antal sidor: 365
ISBN: 9789177956051

Fyra unga kvinnor möts på en debutantbal och ingår en pakt. De ska hålla ihop och hjälpa varandra genom säsongen. Den vackra Annabelle Peyton hade kunnat välja vilken man som helst, om hon bara haft en förmögenhet. Men hennes familj är på gränsen till ruin och det är Annabelles uppgift att hitta en välbärgad man som kan rädda dem. Tyvärr är hennes mest envise friare är den ökände Simon Hunt. Han är ett olämpligt parti, ändå dras de till varandra. Kan hon stå emot? Och vad blir konsekvenserna?

Egna reflektioner
Jag kan väl inte påstå att jag är någon direkt van romanceläsare men en och annan bok åt det hållet har det så klart blivit genom åren. ”Hemligheter i sommarnatten” är första delen om de fyra väninnorna Annabelle, Lillian, Evangeline och Daisy som alla väntar på att träffa den rätte. Eller i alla fall träffa någon som vill gifta sig med dem. De går på bal efter bal men blir aldrig uppbjudna utan sitter bara där som några panelhönor och tittar på medan alla andra dansar. Till sist sluter de en pakt där de lovar att hjälpa varandra att hitta Honom med stort H och först ut är Annabelle.

Det är mycket vackra klänningar och underbara miljöer, hemligheter och drama, vänskap och passion. Jag skulle tom vilja säga att det är en het romance med ett kraftigt magnetfält mellan Annabelle och en manlig karaktär. Lisa Kleypas har fångat den viktorianska miljön på ett ypperligt sätt och skrivit en lättläst bok där sidorna flyger fram. Gillar du Familjen Bridgerton så gillar du Väninnorna.

Om författaren
Lisa Kleypas är en av världens mest kända romanceförfattare, hennes böcker har översatts till tjugoåtta språk och sålts i miljontals exemplar. Hemligheter i sommarnatten är den första boken i Väninne-serien.

Sagt om boken
”Kleypas kan få dig att skratta och gråta på samma sida.” Julia Quinn

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokförlaget Polaris
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln