Den fjärde punkten

Titel: Den fjärde punkten
Författare: Willy Josefsson
Betyg: 🎈🎈🎈 (3/5)
Utgiven: 2002
Format: Pocket
Antal sidor: 314
Förlag: Månpocket
ISBN:  9789176439593

En nioårig pojke hittas död i ett gammalt nedlagt tegelbruk utanför det lilla samhället Vegeholm i Skåne. Kläderna är sönderbrända och vissa tecken tyder på att pojken utsatts för sexuellt våld.

Några dagar senare begår en känd pedofil i trakten självmord. Vad som först verkar vara ett enkelt fall visar sig snart vara en komplicerad härva, där kyrkoherden Eva Ström är den enda personen med koppling till de båda döda. Utan att veta om det utgör hon ett hot för de verkliga förövarna.

Den fjärde punkten är en tät och krypande historia om fruktansvärda brott i ett litet svenskt samhälle. I Willy Josefssons spännande uppläsning får boken ytterligare en dimension.

Eva Ström, kyrkoherde i Barkåkra, är huvudperson i denna kriminalroman. Ett av barnen i barnkören hittas död i ett gammalt tegelbruk. Hans kläder är sönderbrända och vissa tecken  pekar på att han blivit utsatt för sexuellt våld. Under en joggingtur springer Eva på en död man på stranden, det visar sig vara en känd pedofil i trakten. Det gemensamma för båda morden är kopplingen till Eva. Utan att veta om det utgör hon ett hot för de verkliga förövarna.

Detta är en klassisk kriminalroman med alla de vanliga ingredienserna. Det som tilltalar mig mest är miljöbeskrivningarna då jag bor i området. Boken är lättläst och har ett enkelt språk.