Den enda rätta

Titel: Den enda rätta
Författare: Milly Johnson
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 474
ISBN: 9789177954866

Laurie och Pete borde aldrig ha träffats. Men ödet för dem samman av en anledning.

Pete är brandman och Laurie arbetar på ett advokatkontor. De träffas i en stödgrupp för de som mist en närstående. Ett halvår tidigare, under samma kväll, har de båda förlorat sin älskade.

Efter en tid märker de hur lika deras öden är. Men samtidigt som Laurie kämpar med att hitta lyckan i livet igen uppdagas en sanning för Pete som förändrar allt. Hemligheter som kanske skulle ha förblivit hemligheter kommer i dagen.

Den enda rätta är en både rolig och berörande berättelse om vänskap, hemligheter, kärlek, tebutiker på hörnet och norrsken.

Egna reflektioner
Livet är inte alltid en dans på rosor, ibland sticker man sig på taggarna. ”Den enda rätta” är en varm och kärleksfull roman. Men den är så mycket mer, den är rolig och berörande, den utstrålar vänskap och hopp men den är också finstämd och sorglig.

Både Pete och Laurie har mist sin livspartner och söker hjälp hos Molly, en äldre kvinna som har en sorts inofficiell stödgrupp där man dricker te, fikar och pratar. Laurie kämpar med att kunna bo kvar i sitt hus medan svärföräldrarna vill ha ut sin del av arvet. Pete å sin sida sörjer sin fru Tara när en hemlighet uppdagas. En hemlighet som leder till ännu fler hemligheter och han vet inte hur han ska kunna gå vidare utan att såra de han bryr sig om.

Milly Johnson vet verkligen hur man fångar läsaren. Trots att boken är på nästan 500 sidor känns de aldrig tung och jobbig. Tvärtom är den lättläst och får igång både känslor och tankar hos läsaren. Storyn är väl lite förutsägbar men jag tycker inte att det gör något för karaktärerna är så underbara att jag gärna hade hängt med dem lite till. Speciellt Molly har en enorm utstrålning och jag hoppas att jag får lära känna henne lite bättre i ”Tebutiken på hörnet”.

Om författaren
Milly Johnson är förutom författare, talare och talskrivare. Hon har givit ut tjugofem böcker och hyllas ständigt av sina läsare. Den enda rätta vann Romantic Novelists Association Award 2020 och är liksom hennes tidigare böcker en bästsäljare i Storbritannien.

Att läsa en Milly Johnson-bok är som att tillbringa tid med sin bästa vän det slutar alltid med att världen känns som en bättre plats. Lucy Diamond

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokförlaget Polaris
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln