Imperiet som föll och en katt

Titel: Imperiet som föll och en katt
Författare: Julia Thimberg Silfwerling
Betyg: 3 av 5
Förlag: Lange Forlag
Utgiven: 2019
Format: Danskt band
Antal sidor: 340
ISBN: 9789188105400

Världen kommer gå under, det är oundvikligt. Den ska gå under och återuppbyggas av den häxa som överlever sina tolv syskon när historien upprepar sig själv. Men medan de nästintill odödliga häxorna leker katt och råtta på de dödligas bekostnad hotas kejsare Mares imperium av ett blodigt inbördeskrig som riskerar att slita imperiet i stycken.

I ett halvt millennium har kejsaren haft enväldig kontroll, men tiderna har ändrats och människorna har glömt hur deras värld var innan han intog tronen med sin häxa intill sig. Tiden för fred rinner ut när ett oväntat vittne överlever en kejserlig attack och en motvillig katt tvingas in i ett krig hon inte vill vara en del av. För alla inblandade, frivilliga som ofrivilliga, vänds världen upp och ned när gränsen mellan rätt och fel suddas ut. Imperiet kommer falla och världen kommer gå under, frågan är bara vem som överlever länge nog för att se den nya världen födas.

Egna reflektioner
Jag läser inte så mycket fantasy, men en bok då och då tycker jag är kul. I ”Imperiet som föll och en katt” blandas människor med häxor och andra varelser. Och givetvis en katt, en så kallad pälsbytare, som skiftar mellan att vara katt och människa. Och som berättar hur katter upplever saker som tex att tvätta pälsen. Mycket underhållande. 🙂

Det är en bra mix av karaktärer, det finns både onda och goda obestämbara väsen, alla med sin speciella personlighet. Julia Thimberg Silfwerling har en förmåga att beskriva både miljöer och karaktärer på ett väldigt bra sätt och det är lätt att se allt framför sig. Intrigen är bra men ett litet minus blir det dock för en del fel gällande bla avstavning, som gör att jag tappar lite av mitt läsflow.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Lange webshop
Bokus
Adlibris (e-bok)
Akademibokhandeln