Soft dream

Titel: Soft dream
Författare: Kristina Emanuelsson
Betyg: 🎈🎈🎈 (3/5)
Utgiven: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 233
Förlag: Visto Förlag
ISBN:  9789178850457

Borde vi inte röntga min hjärna? frågade Julia och försökte läsa av Claes Bengtssons minspel medan han skrollade genom hennes journal.

Julia Wallén är dödstrött. Samtidigt står hon inför ett efterlängtat karriärskliv på universitet. Hennes arbete suger musten ur henne och varvas allt oftare med alkoholstinna pubbesök. Relationen till sambon Frank känns alltmer meningslös tills han en dag överraskar henne med en ny soffa. Soft Dream, denna italienskdesignade gräddvita skapelse, blir Julias nya vän faktum är att hon varken vill eller kan ta sig upp ur den igen.

Vilken känsla författaren lyckas förmedla med sin text. Jag kan verkligen känna Julias panik och stress, hennes uppgivenhet parallellt med frustrationen över att kroppen inte fungerar som den brukar.

Jag har visserligen inte gått in i väggen men körde huvudet i asfalten ett par gånger när jag kraschade med min cykel förra sommaren. Det resulterade i en kraftig hjärnskakning med symptom liknande hjärntrötthet så jag känner igen en hel del av hennes tankar.

Det är helt klart en läsvärd bok, speciellt om man är eller har varit och nosat där själv. Det enda som jag upplevde lite förvirrade var att det, på några ställen, hoppade i tiden.