Uppstånden från de döda

Titel: Uppstånden från de döda
Författare: Göran Sällqvist
Betyg: 3 av 5
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 438
ISBN: 9789180181396

Som ung man arbetade Rickard Ander som polis, men bytte karriär efter ett uppslitande avslut på ett narkotikatillslag.

Drygt trettio år senare är han nybliven ägare till ett säkerhetsbolag. När flera barn till tungt kriminella kidnappas i Stockholm, får Rickards bolag en av de största spelarna i Stockholms undre värld som kund.

Det som till en början ser ut att bli ett enkelt fall, visar sig ha andra bakomliggande motiv. Rickard inleder ett samarbete med polisen och ger sig därmed in i ett livsfarligt dubbelspel med ödesdigra konsekvenser.

Uppstånden från de döda är den fristående andra delen i serien om Rickard Ander, en klassisk kriminalroman med starka personporträtt och en skarp samtidsblick.

Egna reflektioner
”Uppstånden från de döda” är en fängslande kriminalroman med bra tempo och intressanta karaktärer. Det är den andra delen i serien om Rickard Ander. Serien är fristående och det funkade bra för mig trots att jag inte läst första delen, men såklart är det bäst om man har möjlighet att läsa dem i ordning.

Göran Sällqvist får mig att känna som om jag är en i gänget genom sättet som de olika karaktärerna berättar om sina liv. Jag får veta en del intrikata saker om tex deras barndom vilket skapar en sorts intimitet med dem. Dock ska väl erkännas att jag hade lite svårt att hålla isär vissa personer i början. Intrigen är både underhållande och oförutsägbar, vilket håller i sig ända till slutet. Och på tal om slutet, det finns en del lösa trådar, tyder det på att det kommer en tredje bok om Rickard Ander och gänget?

Om författaren
GÖRAN SÄLLQVIST har tidigare bland annat arbetat som polis men är nu författare på heltid.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln