Ursäkta röran, jag bygger om

Titel: Ursäkta röran, jag bygger om
Författare: Irene Rösberg
Betyg: 3 av 5
Förlag: Kunskapshuset Förlag
Utgiven: 2021
Format: Häftad
Antal sidor: 201
ISBN: 9789175575339

Hur känns det att drabbas av en utmattning?
Irenes liv tog en tvär vändning när hon gick in i väggen. Hon slutade jobba, tappade det sociala umgänget och miste orken att ta hand om sitt barn. Resan tillbaka till ett normalt liv var både lång och fylld av känslor. Nu delar hon med sig av de tankar som dök upp under återhämtningen.

Ursäkta röran jag bygger om är ett stöd och en vän för den som är utmattad. Tack vare bloggformen är den lätt att ta till sig även för den som är hjärntrött. Fylld av personliga reflektioner kring hur utmattningssyndrom påverkar vardagslivet erbjuder boken stor igenkänning och trygghet. Den belyser samtidigt hur utmattning är något som kan drabba alla, oavsett bakgrund.

Egna reflektioner
”Ursäkta röran, jag bygger om” är en lättläst bok som kan hjälpa både den som drabbas och dess anhöriga.

Jag har inte drabbats av utmattning utan har en form av hjärntrötthet efter en cykelkrasch, men det är väldigt hög igenkänning på vissa bitar. T.ex. den där fredagsångesten över att ha familjen hemma hela helgen när jag bara vill vara själv. Eller känslan av att vara oduglig, att vara till besvär när man inte klarar av att hjälpa till med enkla hushållssysslor. När hjärnan vill men kroppen och huvudet inte orkar.

Irene Rösberg skriver rakt på sak, utan en massa onödigt svammel, om livet före och efter kraschen. Om det svåra i att acceptera att så här ser livet ut just nu samtidigt som man måste försöka se positivt på framtiden. Om alla dessa bakslag man råkar ut för och hur man ständigt försöker hitta anledningen till att de kommer, så att man kan mota Olle i grind. Jag har varit sjukskriven i 3,5 år och levt med hjärntröttheten nästan lika länge. Men jag kom ändå till nya insikter och fick bra tips av boken. Om du eller någon i din närhet har drabbats av utmattning tycker jag absolut att du ska läsa den.


Om författaren
Irene Rösberg är civilekonomen som dansade in i väggen. Genom 106 inlägg tar hon läsaren på en resa genom utmattningen, och sträcker ut en stöttande hand. Boken är skriven för dem som själva är drabbade eller har en närstående som är utmattad.

Irene Rösberg föddes 1986 i Solna, men växte upp utanför Nynäshamn där hon bor idag. Hon jobbade som marknadschef när hon drabbades av utmattningssyndrom. Efter det bytte hon fokus och nu ägnar hon sin tid åt att sprida kunskap om stressrelaterad ohälsa genom både föreläsningar och andra event. Mer information finns på www.rösberg.se. Ursäkta röran jag bygger om är Irenes debutbok.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Kunskapshuset Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln