Frågar åt en vän

Titel: Frågar åt en vän
Författare: Sara Molin
Betyg: 5 av 5
Förlag: Norstedts
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 302
ISBN: 9789113117478

Lydia Dunge lever ett hektiskt liv. Hon är avdelningschef på anstalten Vinterbo och har både ett bröllop och en begravning att planera. Med en dement morfar, en mamma som tycks mer besvärad än sorgsen och fyra egensinniga syskon gör Lydia sitt bästa för att mormodern under värdiga former ska föras till sista vilan. Fästmannen Douglas, som alltid har haft sina invändningar mot Lydias brokiga, smått kaotiska familj, känner sig bortprioriterad.

Av misstag råkar Lydia skicka ett meddelande avsett för Douglas till Ninos, en total främling. Det blir startskottet för en konversation som blir Lydias följeslagare under de skakiga månaderna fram till begravningen. Hemligheter avslöjas, människor förändras och när Allhelgonahelgen och begravningen närmar sig är ingenting längre sig likt. Hur navigerar man i livet när kartan hela tiden ritas om?

Egna reflektioner
Vilken härlig bok! ”Frågar åt en vän” har verkligen allt man kan önska sig av en feelgood. Det är värme, vänskap och kärlek. Det är humor, sarkasm och träffsäkra repliker. Och det är självinsikt, obekväma beslut och oro över om något är fel. Lägg sen till ett härligt persongalleri, som får mig att fundera över vilka människor som finns i författarens närhet, och listan är komplett.

Detta är Sara Molins tredje bok och hon är helt klart en av mina favoritförfattare när det gäller svensk feelgood. Hennes böcker fängslar läsaren, det finns en äkthet i hennes sätt att förmedla tankar och känslor, såväl positiva som negativa. Jag skulle gärna hänga mer med Lydia och hennes smått kaotiska familj.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln