En oväntad resa

Titel: En oväntad resa
Författare: Sheila O´Flanagan
Betyg: 4 av 5
Förlag: LB Förlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 417
ISBN: 9789177993292

Deira skulle aldrig stjäla en bil. Eller köra ensam till Frankrike utan att veta vad som möter henne där. Men å andra sidan hade hon heller inte planerat att bli singel igen. Hon inser att det är dags att bryta varenda regel hon någonsin levt efter.

Grace har blivit utsänd på en resa av sin nu bortgångne make. En resa hon egentligen inte har någon lust att göra, men hon följer hans instruktioner som hon alltid gjort. Kanske kan den hjälpa henne att förlåta och äntligen släppa taget om honom.

De två kvinnornas vägar korsas och de upptäcker att det är lätt att dela sina hemligheter med någon man inte känner. Speciellt längs den solvarma kusten i Frankrike och Spanien. Men de inser snart att det inte går att komma undan sanningen, vare sig man flyr från den eller kör rakt mot den.

Egna reflektioner
Hmm, det här är en bok där det tog ca 100 sidor innan jag var intresserad av att ha ett förhållande. Men se uppstod ljuv musik och jag fick den där goa känslan i kroppen.

I ”En oväntad resa” får vi följa de två kvinnorna Deira, som precis har blivit dumpad, och Grace som är nybliven änka. Deras vägar korsas av en tillfällighet och det blir starten på en skattjakt genom Frankrike och Spanien.

Det råder oftast en hjärtlig stämning mellan kvinnorna och jag känner hur de sakta men säkert hjälper varandra att bearbeta sorgen och lägger den bakom sig. Sheila O´Flanagan har ett underbart sätt att väva in såväl litteratur som kulturhistoria, patriarkatets varande, mysiga byar och målande miljöskildringar. Det är ett kul inslag med gåtorna som de ska lösa och allt de ser när de letar efter svaren gör mig väldigt sugen på att resa i deras fotspår.

Om författaren
SHEILA O FLANAGAN är en av Irlands bäst säljande författare vars titlar ständigt ligger på de internationella topplistorna. Hon är känd för sina varma relationsromaner som älskas av läsare världen över. LB Förlag har tidigare gett ut tre romaner av Sheila.

Sagt om boken
En oväntad resa är en underhållande och välskriven bok med intressanta litterära och geografiska referenser.” Anette Nilsson, BTJ

”En dramatisk och relationsfylld roman med en nerv genom hela boken.” Inte utan min bok

”Riktigt härlig sommarläsning! Så fint och inlevelsefullt skrivet. Det här är verkligen att resa i tanken.” Camilla_pocketlover

”Lättläst och underhållande med härliga karaktärer. Kul med alla resmål som får en själv att vilja göra deras roadtrip.” Mias bok

”En bok som gav mig en varm känsla och en lässtund jag njöt av, sidorna vändes i en snabb fart för jag ville ha mer. En pralin till bok som jag med glädje rekommenderar alla feelgood entusiaster”. Sandras_bokinspo

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln