Inget att förlora

Titel: Inget att förlora
Författare: Josefin Olsson
Betyg: 4 av 5
Förlag: Vulkan Media
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 227
ISBN: 9789189335875

En varm och nutida feelgod-roman med Malmö som kuliss.

Jonathan Eriksson är en omtyckt personlig tränare som träffar kvinnor utan att blanda in känslor. En gång i tiden var han bekymmerslös och lycklig, men nu brottas han ständigt med skuldkänslor efter en traumatisk olycka fyra år tidigare.

Anna Wallin är som föräldralös van vid att klara sig själv, men undran om varför modern lämnade henne för snart 30 år sedan är ständigt närvarande. Samtidigt försöker hon navigera i den nutida dejtingdjungeln där allas behov av frihet gör att ingen vågar binda sig.

När de genom gemensamma vänner möts, parar Jonathan ihop henne med en kollega. Det han inte är beredd på är hur han själv påverkas av hennes klockrena resonemang och humoristiska personlighet.
Men att involvera sig med henne är såklart en omöjlighet då det sätter allt han lovat sig själv de senaste åren, på spel.

Egna reflektioner
”Inget att förlora” är inte som andra böcker. Det är en bok som är gripande och känslosam, med ett djup som berör. Den är full av tänkvärda dialoger och resonemang och väcker många tankar hos mig som läsare.

Jonathan och Anna har båda mycket i bagaget och är vana att klara sig själva, det är till viss del faktiskt självvalt att vara ensam. När de genom gemensamma vänner möts, är de fast beslutna om att de bara är vänner. Eller är de det…?

Jag hade lite svårt att hitta flowet i början men ju mer jag läste ju mer sögs jag in i boken. Josefin Olsson guidar oss skickligt genom huvudkaraktärernas tankar och känslor och det är svårt att tro att detta är hennes debutbok.

Om författaren
Josefin Olsson är född 1992 i Malmö. Hon har alltid varit intresserad av hur relationer fungerar och brinner för att förstå och hjälpa människor.
Inget att förlora är hennes debutroman.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln