December med dig

Titel: December med dig
Författare: Sofia Löfgren
Betyg: 4 av 5
Förlag: Books On Demand
Utgiven: 2021
Format: Häftad
Antal sidor: 185
ISBN: 9789180274050

Mimmi kämpar med att gå vidare efter uppbrottet med Klara, men det är lättare sagt än gjort i en by där rykten färdas snabbt. En snöig vinterdag i november springer hon in i Patrik, vars plötsliga hemkomst väcker gamla känslor till liv. Men också många frågor. Varför sålde Patrik allt över en natt och flyttade tillbaka till Qvarnhovda? Och vem är Emma?

De upptäcker snart att de delar oron inför att fira jul ensamma, och bestämmer sig för att tillsammans skapa en aktivitetskalender. I takt med att hemligheter nystas upp, sätts också känslor på prov. Frågan är hur mycket som kan förlåtas, och hur årets julfirande kommer att bli…

”December med dig” är en värmande berättelse om föräldraskap, ensamhet och problematiken kring att kombinera förälskelse med familjeliv.

Egna reflektioner
”December med dig” är en julmysig roman som jag hade svårt att lägga ifrån mig. Det finns gott om dråpliga scener, hjärta och smärta, glädje och värme, ensamhet och tvivel. Och så finns det givetvis romantik och hetta som skildras med finess.

Sofia Löfgren har ett lättsamt och nyanserat språk och härliga persongestaltningar. Mimmi och Patriks aktivitetskalender skapar ett driv och en spänning som håller hela vägen in i mål.

Detta är absolut en julroman som kvalar in under kategorin ”boktanten rekommenderar”.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Books On Demand
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln