Här. Hand. Häller

Titel: Här. Hand. Häller
Författare: Torhild Elisabet Sandberg
Illustratör: Emily Ryan
Betyg: 3 av 5
Läsålder: 6-9 år
Förlag: Torhild Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 200
ISBN: 9789198407747

Petra bryter armen när hon faller från skolans klätterställning men får bara skäll, av föräldrarna, fröken och rektorn, när hon försöker att förhindra att andra barn gör sig lika illa genom att genomföra en protestaktion. Men till slut lyckas hon få de vuxna att lyssna.
Boken Här. Hand. Häller ingår i serien Petras bilder som introducerar konst för barn på ett lättillgängligt sätt. Delarna är fristående.

I den här femte delen lär sig Petra mer om samtidskonst tillsammans med grannen Fredrika. De samtalar om verk som består av performance och om pissoaren som vände upp och ner på hela konstbegreppet.

Egna reflektioner
”Här. Hand. Häller” är den femte delen i serien ”Petras bilder”, en konstserie för barn. Petra, som bor tillsammans med sina föräldrar och sin lillebror Isak, brukar hjälpa grannen Fredrika att t.ex. bära matkassar. Fredrika är en mycket klok kvinna som berättar om livet med hjälp av konst och får Petra att se saker från ett annat perspektiv.

Torhild Elisabet Sandbergs texter och Emily Ryans illustrationer harmonierar fint med varandra. Serien ”Petras bilder” lär barnen att vara trygga och tro på sig själva, att se genom det yttre. Det är en bra serie för att få barn lite mer intresserade av konst, böckerna smyger in det i vardagen.

Det är ganska mycket text som ett lite djupare ämne så jag tror böckerna lämpar sig bäst för läsning tillsamman med den vuxen.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Torhild Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln