Äventyr i havsdjupen

Titel: Äventyr i havsdjupen
Författare: Cecilia Rojek
Illustratör: Katarina Vintrafors
Betyg: 2 av 5
Läsålder: 6-9 år
Förlag: IDUS Förlag
Utgiven: 2018
Format: Inbunden
Antal sidor: 189
ISBN: 9789175778280

Det bubblar och fräser i vattnet nedanför badklippan. Morris, Nellie och Ella upptäcker att det är änglapappan som är tillbaka …

I undervattensfarkosten Bertilda tar han dem med på ett fantastiskt havsäventyr, på jakt efter en försvunnen nyckel. Legenden viskar om att nyckeln ska finnas gömd i någon av de sedan länge bortglömda och sjunkna städerna på havens botten.

Men något vill dem illa Morris är säker på att det spökar på Bertilda. Och det är inte bara spöken som lurar i mörkret. Havet är fyllt av läskiga varelser som försvårar jakten på nyckeln.

Egna reflektioner
”Äventyr i havsdjupen” är andra boken om Morris, Nellie, Ella och deras änglapappa. Han hämtar syskonen och tar med dem i undervattensfarkosten Bertilda för att leta efter en försvunnen nyckel.

Cecilia Rojek blandar saga med verklighet på ett väldigt bra sätt och tillsammans med Katarina Vintrafors bilder blir det en inspirerande bok. Jag gillar speciellt faktarutorna där man snabbt kan få info om de olika ställena som besöks.

Min hjälpläsare Tim, som är sex år, önskade att det skulle vara lite fler bilder i boken på de olika ställena som de besökte. Då boken är ganska lång upplevde hans föräldrar att han tappade bort sig lite i berättelsen och tröttnade på att läsa. De tror att den passar lite äldre barn och då gärna ihop med en vuxen eftersom den innehåller en del saker som kan vara lite svåra att förstå.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Idus Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln