Dungen

Titel: Dungen
Författare: Rachel Mohlin
Betyg: 3 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 301
ISBN: 9789177954149

Om du fick en chans att göra upp med ditt förflutna, skulle du ta den då?

Adina lever ensam i en stor Stockholmsvåning. Hon kryssar mellan välbetalda uppdrag som talarcoach, vidlyftiga sexuella kontakter och aggressiv boxning. En årsdag hon vill undvika är i antågande och när det ringer på dörren och hennes barndomsvän Malin står utanför briserar allt.

Nästan trettio år tidigare lever tonåriga Adina i en liten by utanför Nässjö med sin ensamstående mamma. Livet kretsar kring frikyrkoförsamlingen där hierarkin är kvävande och ledarna har all makt över medlemmarna. Därför vill Malin bli Guds utvalda och hon tar med sig Adina till den förbjudna Dungen. Men inget går som det är tänkt. Ondskan hinner före och Adinas och Malins liv förändras för all framtid.

Dungen handlar om livshemligheter, evig vänskap och om att rikta vreden åt rätt håll för att kunna gå vidare. Rachel Mohlin debuterar med en roman fylld av både humor och svärta.

Egna reflektioner
Dungen är fylld med både mörker och humor. Det är en bok som lämnar mig både uppfylld och dränerad på samma gång. Det tog ett tag innan jag kom in i den, jag upplevde den som lite seg och svamlande i början. Men på något sätt tog den sig ändå in i mitt medvetande, lät mig känna mörkret som ligger och slumrar i bakgrunden.

Detta är Rachel Mohlins debut och den är skickligt skriven med ett rappt språk. Hon har fångat en sökande, ensam och osäker tonåring väldigt bra, fått med både tankar och känslor. Den känns självutlämnande trots att det är en fiktiv historia. Jag tror att detta är en utmärkt bok till en bokcirkel.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokförlaget Polaris
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln