Rune fattar elen

Titel: Rune fattar elen
Författare: Daniel Waluszewski
Illustratör: Matilda Serholt
Betyg: 5 av 5
Läsålder: 3-6 år
Förlag: Idus Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 32
ISBN: 9789189055285

El och elektrisk energi finns överallt omkring oss. I lamporna, spisen i köket och tv:n i vardagsrummet. Till och med i blixtarna när det åskar.

Rune är ett av alla barn som funderat över vad el egentligen är och han bestämmer sig för att själv hitta svaren på sina frågor. Följ med Rune och upptäck hur elen blir till, hur den kommer till våra hus och hur den används.

Med lättförståeliga förklaringar och kluriga uppgifter är det här en bok för barn och föräldrar som vill lära sig mer om elektricitet.

Egna reflektioner
”Rune fattar elen” är som ett litet uppslagsverk när det gäller el. Hur gör man el? Vad är el och varför behöver vi el? Det är en bra och lärorik bok för barn i 3-6-års åldern men jag tror nog att den funkar bra även för lite äldre barn.

Min hjälpläsare Tim, 6 år, har läst boken tillsammans med sina föräldrar och så här tycker de. Denna bok var väldigt rolig att läsa. Den engagerar barnet till att vara med och leta efter de olika sakerna som vi läser om. Den förklarade på ett bra sätt så att man förstår hur elen kommer till genom de olika sätten.

Daniel Waluszewski har tillsammans med Matilda Serholt gjort en pedagogisk bok. Den är bra uppbyggd och har fina bilder som är lagom detaljerade och engagerande.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Idus förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln