Ellens val – Lockelsen

Titel: Ellens val – Lockelsen
Författare: Moa Eriksson Sandberg
Betyg: 4 av 5
Förlag: Lovereads
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 343
ISBN: 9789188803030

Tredje delen i en beroendeframkallande romanserie om kärlek och systerskap i en tid av förändring. En stad, många drömmar. Året är 1916. Ellen är hejdlöst kär i Carl och vill inget annat än att vara med honom. Men hennes förflutna jagar henne – vågar hon verkligen lita på kärleken?

Att vara gift är inte alls som Gabriella föreställt sig. Maken Oskar är alltmer hemlighetsfull och Gabriella känner sig ensam i äktenskapet. När saker ställs på sin spets tvingas hon fatta ett svårt beslut.

Vännen Alva är olyckligt kär. Hon brinner för rätten till kvinnlig rösträtt och gör allt för att förtränga sin förbjudna längtan. I en värld där nytt och gammalt möts börjar kvinnor upptäcka nya vägar. Men ingen väg är utan svårigheter.

Egna reflektioner
Åh, vad jag önskar att jag hade läst de tidigare böckerna om Ellens val, denna gav verkligen mersmak. I ”Ellens val – Lockelsen” får vi följa Ellen och hennes vänner i den fiktiva staden Ljungsala år 1916. Ellen är himlastormande kär men är kärleken besvarad? Gabriella är nygift men känner sig ändå ensam. Och Alva är olyckligt kär.

Moa Eriksson Sandberg har verkligen lyckats fånga tidsandan både i språket och i de vackra miljöerna. Boken är mycket välskriven och passionen och glöden går som en röd tråd genom hela historien. Det är kärlek, systerskap och vänskap blandat med hemligheter och intriger. Kort sagt en känslomässig bok.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln