Emma amatördetektiv

Titel: Emma amatördetektiv
Författare: Sanna Juhlin
Illustratör: Katarina Vintrafors
Betyg: 5 av 5
Läsålder: 9-12 år
Förlag: Whip Media
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 115
ISBN: 9789189191631

Adele har rest från Australien till Sverige över sommaren för att bo hos faster Emma som hon aldrig har träffat. När taxin stannar utanför Södervikens gulligaste hus vet Adele att hon har kommit rätt. Faster Emma verkar först lite förvirrad över vem Adele är, men snart finner de varandra.

Redan första morgonen hamnar de mitt i ett mysterium när pojken Valle som brukar hjälpa Emma i trädgården ber om hjälp. Varför beter sig Valles pappa så konstigt? Och vad är det för märkligt ljud som kommer från det övergivna huset på andra sidan gatan om natten?

Emma och Adele har snart viktiga ledtrådar att följa: En ketchupflaska och en mystisk person i gul regnrock. Ska de lösa fallen?

Egna reflektioner
”Emma amatördetektiv” är första boken i serien Södervikens mysterier. Den beskrivs som en feelgood-deckare för barn och jag måste säga att det är en passande beskrivning.

Boken är lättläst och välskriven. Sanna Juhlin har ett bra språk utan en massa krångliga ord och händelser. De underbara bilderna som är ritade av Katarina Vintrafors är detaljerade utan att kännas plottriga.

Min hjälpläsare Julia, som är 9 år, gillar boken för att hon älskar deckare. Hon tyckte det var spännande när det var någon i grannens trädgård.

Julias mamma tycker att boken var fantastisk. Den var både rolig, spännande och hade härligt målade personligheter. De läser gärna fler böcker om Emma.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Whip Media
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln