Med hela handen i syltburken

Titel: Med hela handen i syltburken
Författare: Maria Steen
Uppläsare: Maria Lyckow
Betyg: 3 av 5
Förlag: Word Audio Publishing
Utgiven: 2021
Format: Ljudbok
ISBN:   9789180003353

Agnetas och Carinas liv har varit ganska händelsefattiga på sistone. De har varken fått parkeringsböter, vunnit på Triss eller satt dit någon skitstövel på flera veckor. Det har gått så långt att Carina lagar kalasmat på en tisdag.

Så står det i tidningen att en äldre kvinna i skogen utanför Karlskrona spårlöst försvunnit, men det finns inga tecken på kidnappning eller mord. De enda grannarna bor i ett konstnärskollektiv en bit bort och säger sig inte veta någonting. Enligt Agneta är konstnärer ytterst misstänksamma typer, sådana som knarkar, käkar groddar och pimplar vin. Det sista har hon i och för sig inte så mycket emot. Men kan de ha något att göra med att en tant gått upp i rök? Det borde gå att lista ut om man bara tar lite initiativ, tänker hon.

”Med hela handen i syltburken” är fjärde delen i Maria Steens humoristiska feelgood-serie ”I vått och torrt”. Med ett vasst språk och finurliga dialoger skriver hon om dråpliga missförstånd som får oss att stanna upp i skratt.

Denna digitala bok är en omarbetad version av den tryckta boken ”Med fingrarna i syltburken”.

Egna reflektioner
Jag blev så glad när jag såg att det kommit en ny del i serien I vått och torrt. De tidigare böckerna har varit väldigt underhållande.

I Men hela handen i syltburken får vi åter följa Agneta och Carina i deras minst sagt annorlunda liv. En äldre kvinna försvinner spårlöst och Agneta bestämmer sig för att göra allt hon kan för att hitta henne.

Maria Steen har knåpat ihop ytterligare ett äventyr med samma härliga karaktärer som tidigare. Boken är full av underbara uttryck, humoristiska kommentarer och dråpliga situationer. En bok som verkligen livar upp i höstrusket. Har du inte lyssnat på serien tycker jag absolut att du ska göra det. Böckerna är bra och blir ännu bättre med fantastiska Maria Lyckow som uppläsare.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris