Fångad

Titel: Fångad
Författare: Lotta Luxenburg
Betyg: 3 av 5
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 280
ISBN: 9789180181518

Arton miljoner kronor i lösensumma! Annars kommer tjugosjuårige Martin att mista livet. Och blanda under inga omständigheter in polisen. Men den kidnappades far, fastighetsmagnaten och miljardären Peder Albrektsson, är tveksam. Det låter bara som ännu ett försök av den misslyckade sonen att pressa honom på pengar.

I all tysthet hamnar dock fallet hos kriminalkommissarie Nick Johansson och hans kollega Klara Pil, och snart tar det en allvarlig och makaber vändning. Tiden håller på att rinna ut, men hur ska man kunna finna någon när man inte ens får yppa vem det är man söker?

Egna reflektioner
”Fångad” är den femte boken i deckarserien om Nick Johansson och Klara Pil. Jag har tyvärr inte läst de fyra tidigare böckerna men så här med facit i hand skulle jag nog ha gjort det. Jag hänger med bra i handlingen, det är ju ett nytt fall. Men det läggs en hel del fokus på saker som har hänt tidigare och där tappar jag nog bort mig lite.

Bortsett från det är det en väldigt bra bok. Det är korta kapitel och bra tempo. Lotta Luxenburg har fått till en del bra och oväntade vändningar som gör att spänningen håller i sig. Slutet blev lite abrupt men det öppnar å andra sidan upp för en uppföljare.

Om författaren
Lotta Luxenburg bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Sundsvall. Hon har på Lind & Co givit ut FörsvunnenSpårlöstFörföljda och Jagad som alla har blivit enorma lyssnarsuccéer. Lotta Luxenburgs böcker är sålda i fler än 200 000 exemplar.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln