Bokbussen kommer vid midnatt

Titel: Bokbussen kommer vid midnatt
Författare: Sofie Axelzon
Betyg: 4 av 5
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 380
ISBN: 9789179035648

Den lilla biblioteksfilialen, inhyst i gamla prästgården i byn Sidhäll, hotas av nedläggning om inte de tre anställda lyckas höja utlåningen till helt omöjliga nivåer. Det är nästan som om de lokala makthavarna hittat på allt bara för att kunna få stänga biblioteket för gott och lägga pengarna på annat. Det krävs uppfinningsrikedom, engagemang utöver det vanliga och uppbackning av hela bygden för att Lisa, Eva och Kåge på biblioteket ska lyckas.

Men just när allt ändå ser ut att gå vägen kommer dråpslaget – och byn går in i ett helt nytt tidevarv. Där en gammal dansbandsbuss, några motvilliga ungdomar och en hemlig, bokälskande undergroundrörelse får människor att förändras och en sömnig by att vakna upp. För när bokbussen kommer vid midnatt finns det ingen gräns för hur mycket böcker kan betyda i människors liv.

Bokbussen kommer vid midnatt är en inspirerande feelgoodroman med jävlar anamma! Det är första delen i en serie om biblioteket och byborna i Sidhäll.*

Egna reflektioner
Bokbussen kommer vid midnatt är en lättsam bok som är inspirerad av en verklig händelse. Lisa, Eva och Kåge jobbar på det lilla biblioteket i Sidhäll. Politikerna vill lägga ner och enda sättet att få vara kvar är att tredubbla utlåningen resten av året. De tre kollegorna är fulla av idéer och gör allt de kan för att klara kravet.

Sofie Axelzon har fått ihop en bra mix av olika karaktärstyper. Positiva, glada, hemlighetsfulla, osäkra, ensamma, sorgsna och korkade, tänker då främst på Lisas man. Det är en härlig bladvändare med en hel del oväntade vändningar och många bra boktips. Helt klart en bok värd att läsas!

Om författaren
SOFIE AXELZON är lektör, redaktör, kommunikatör och utbildad journalist. Hon bor i Strängnäs, med man, barn, hundar och katter. Bokbussen kommer vid midnatt är hennes debutroman, löst inspirerad av en verklig händelse i Ramsberg i Bergslagen, där personal och bybor räddade sitt bibliotek på ett mycket annorlunda sätt.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln