Början på något nytt

Titel: Början på något nytt
Författare: Jenny Fagerlund
Betyg: 5 av 5
Förlag: Norstedts Förlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 347
ISBN: 9789113108513

Johanna har precis flyttat med sin familj till Båstad. Här ska hon få tid att förverkliga sig själv, och skriva den stora romanen hon alltid har drömt om. Men flytten blir inte alls som hon har tänkt sig. Snarare börjar hon fundera på om allt inte är ett enda stort misstag.

Medan vännerna skaffar barn och stadgar sig satsar Alex på en karriär som influencer och trivs bra med det. Efter ett uppslitande otrohetsdrama flyr hon till familjens sommarstuga.

Väl där inser hon hur ensam hon egentligen är. Trots att hon har trehundratusen följare på Instagram har hon ändå ingen att vända sig till när livet faller samman.

Efter fyrtio år som flygvärdinna har Mona motvilligt gått i pension. Det som borde vara en fantastiskt härlig tid är helt tvärtom. Hon vet inte vad hon ska göra med all tid som hon plötsligt fått över. Vem är hon nu? Och hur ska hon hantera sorgen hon bär på när hon inte längre har ett jobb att gå till?

Av en slump möts de tre kvinnorna och ställer upp i en tävling tillsammans. Det som från början kunde ha slutat vid ett flyktigt möte blir istället början på något nytt.

Egna reflektioner
Inget ont som inte har något gott med sig heter det ju. Även om det kanske inte känns så när man är mitt uppe i t.ex. en livskris. Och det är precis vad Johanna, Alex och Mona är i Början på något nytt. Alla tre känner sig ensamma och våndas över sin livssituation och de val de står inför. Just ensamhet, livet och förväntningar går som en röd tråd genom hela boken, men även vikten av vänskap är en viktig ingrediens i denna feelgood-kaka.

Jenny Fagerlund har återigen visat att hon är en av Sveriges feelgood-drottningar. Hon har en förmåga att skildra verkligheten på ett verkligt sätt, med rätt blandning av ljus och mörker. Redan innan jag läst 100 sidor blev jag så känslomässigt berörd att jag kände hur tårarna var på väg. Boken är både välskriven och lättläst och författaren har fångat Båstad på ett väldigt bra sätt. Det enda som jag kände inte riktigt klickade var slutet. Jag upplevde det som aningen forcerat och abrupt. Eller så var det så att jag inte ville att boken skulle ta slut. Oavsett känns det som ett bra upplägg för en uppföljare.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln