Den oskyldiga bedragerskan

Titel: Den oskyldiga bedragerskan
Författare: Johan Elfner
Betyg: 3 av 5
Förlag: Ordalaget Bokförlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 369
ISBN: 9789174694017

”Jag vill skilja mig”, hade Maria tänkt säga, men det blev: ”Mera kaffe?”

Så börjar Den oskyldiga bedragerskan. Maria och Jan har varit gifta i många år och nu räcker det, tycker Maria. Hon vill göra sig fri från den själviske Jan och det instängda, ytliga liv de lever i London där karriär och pengar styr. Hon har levt i skuggan av Jan tillräckligt länge och är trött på hans yviga liv med sprit och otrohet.

Jan har å sin sida ådragit sig ekonomiska problem, och för att lösa detta planerar han en sista semester för dem till Alperna, en semester som slutar med förskräckelse. Härifrån utvecklas ett händelseförlopp som tar oss till London och Portugals vilda kust och en kamp mellan liv och död på yachten Portugals Pärla.

Alla inblandade i Den oskyldiga bedragerskan har sin egen agenda och vrider på sanningen, bryter mot lagen och går över lik för sitt eget bästa. Den oskyldiga bedragerskan är en rolig, sprudlande, vindlande och spännande historia. Runt varje hörn händer nya saker.

Egna reflektioner
Den oskyldiga bedragerskan får mig osökt att tänka på Jönssonligan. Det är högt tempo, tvära kast och ibland verkar det gå lite för fort när Jan, en av huvudkaraktärerna, tänker och planerar nästa steg. Boken är lättläst med sina korta kapitel och man hinner alltid läsa ett till.

Med sina målande beskrivningar gör Johan Elfner det lätt för mig att se miljöerna som detta dram utspelar sig i. Han har verkligen lyckats få till ett gäng skruvade karaktärer, några som man irriterar sig på, några som man tycker om och ytterligare några som man hoppas ska misslyckas med sina planer. Det känns lite som en fars där allt kan hända och intrigen svänger snabbt.

Sagt om boken
”Det är rappt och kul… Johan Elfners författarskap är driftigt och underhållande, med en skarp blick för människors karaktärsdrag.” BTJ, Annette Larsson

”Fräcka kupper, storslagna miljöer, överraskande vändningar och massor av charm. Johan Elfner skriver med högt tempo och en rejäl glimt i ögat. Här finns romanpersoner som jag vill följa länge!” Ann Ljungberg

”Skrattade högt ett par ggr… Skruvad och underhållande. Vill helt klart läsa mer om Maria som är den ”Oskyldiga bedragerskan”. Lättläst sommardeckare till semestern.” Pia, Akademibokhandeln

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln