Familjen Winther – Rosenträdgårdens hemligheter

Titel: Familjen Winther – Rosenträdgårdens hemligheter
Författare: Katrine Wessel
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 315
ISBN: 9789177955030

Rose Winther är bortskämd och envis och hon drömmer om den stora kärleken. Efter en olämplig romans skickas hon iväg till morföräldrarna på den engelska landsbygden. Utan några förväntningar anländer Rose till Oaktree Manor, där blir hon kyligt mottagen. Hennes morfar ligger för döden, mormodern är sträng och otillgänglig, medan faster Elizabeth bara är tyst och drar sig undan.

Långsamt rullas familjehemligheten upp, den som för många år sedan gjorde en varm och kärleksfull familj till en kall och olycklig sådan. Är försoning möjlig? Så kommer Oaktrees arvinge Dimpy Ashmore på besök. Rose har föreställt sig en gammal trist man, men han är ung och stilig. Med sig har han sin ginälskande och frispråkiga mor Lillian som bara längtar efter att få ta över godset. Snart går det upp för Rose att hon älskar Dimpy, men han avvisar henne gång på gång. Vad ska hon göra för att vinna hans hjärta?

Rosenträdgårdens hemligheter är den tredje delen i den storslagna serien om Familjen Winther.

Egna reflektioner
Oj, oj, oj! Serien om Familjen Winther blir bara bättre och bättre. ”Rosenträdgårdens hemligheter” är den tredje delen och den är full av drama, intriger och hemligheter. Vi får följa Rose som har blivit skickad till sin mormor och morfar på den engelska landsbygden, där hon känner sig allt annat än välkommen.

Katrine Wessel har underbara och målande miljö- och klädbeskrivningar och jag tror boken hade gjort sig väldigt bra som TV-serie, lite som en norsk motsvarighet till Downtown Abbey. Boken är både välskriven, lättläst, spännande och svår att lägga ifrån sig. Jag gillar att det är olika karaktärer som blir huvudpersoner i respektive bok, det gör att man får lära känna olika kvinnor i olika miljöer och samhällsklasser.

Detta är en måste-serie!

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokförlaget Polaris
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln