Vingården för vilda drömmar

Titel: Vingården för vilda drömmar
Författare: Caroline Säfstrand
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 378
ISBN: 9789137158341

Sommaren på en skånsk vingård väcker drömmar till liv och får sanningar att bubbla upp till ytan. Erica sätter sig på tåget och lämnar hastigt sin man och livet i storstaden. Hon vet inte vart hon är på väg, bara att hon måste komma bort för att orka möta sorgen hon bär på. I Arild, femtiosex mil söderut, hamrar Marcus ner en skylt i marken: ”Rum uthyres!” Det är färgstarka grannen Beatrix idé för att få ekonomi i vinodlingen som Marcus och hans farfar driver.

Samtidigt sitter Lilian ensam i lägenheten i Helsingborg och iakttar allt som pågår utanför hennes fönster. Med pennan tecknar hon det som livet inte gav henne. Vad hon inte anar är att en ung kvinna i Stockholm just påbörjat en resa söderut, och att detta kommer att förändra livet för Lilian och flera andra.

Egna reflektioner
Wow, vilken härlig bok, den har verkligen allt. Allvar, humor, glädje och sorg. Det är starka livsöden och läsning som berör. Och att vara sann mot sig själv, våga släppa taget och finna sitt rätta jag.

Caroline Säfstrand vet hur en bra feelgood ska vara och hon har hittat den perfekta mixen mellan kärlek, smärta och svärta. Inte för sockersött men heller inte för okänsligt. Vingården för vilda drömmar är en perfekt bladvändare som får mig att längta efter sommaren och ett besök på en vingård. Och jag som inte ens dricker vin. 🙂

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln