Perfect Day

Titel: Perfect Day
Författare: Torbjörn Löwendahl
Betyg: 4 av 5
Förlag: Lionvalley Publishing
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 306
ISBN: 9789198702309

Det är en klen tröst att veta vem som ligger bakom pandemin när min kärlek är förlorad. Spillrorna av Linköpings befolkning bråkar om makten medan jag söker bekräftelse som revolverman.

Men döden har länge vandrat vid min sida.


Perfect Day är den andra delen i den kritikerrosade serien Stayin” Alive där människan får betala priset för sin respektlöshet mot naturen.

Egna reflektioner
Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Jag som inte ens gillar apokalypser, dystopier och liknande är stormförtjust i ”Perfect Day”. Jonathan och hans gäng är en samling dysfunktionella människor som på något sätt hankar sig fram i en komplex värld. Hans sätt att, om än motvilligt, agera hjälte och ledare för gruppen gör att man känner sympati för honom trots att han kallblodigt skjuter ner fienden. Den suggestiva intrigen får mig att sugas in i boken på ett ohälsosamt sätt.

Torbjörn Löwendahl har en ganska unik berättarstil med mycket inre tankar och dialoger, lite korthugget och inte så långa händelseförlopp, vilket får mig att tänka på Mons Kallentoft. Det ger boken ett högt tempo, lagom detaljerade ”slaktscener” och målande miljöskildringar (som en liten kontrast till att det råa). En sak som jag verkligen gillar är att varje kapitel är e n låttitel samt de små korta textreferaten som dyker upp lite här och där. Man jag saknar spotifylistan som finns för förra boken.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Lionvalley Publishing
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln