Ett rent samvete

Titel: Ett rent samvete
Författare: Anne Liljeroth
Betyg: 4 av 5
Förlag: LB Förlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 287
ISBN: 9789177993018

Städfirman Exklusivt Rent har fått en rivstart och Danuta fyller sina dagar med tidskrävande administration. För att inte förlora sina städkunskaper, och för att hon älskar att städa, arbetar hon fortfarande ett par dagar i veckan hemma hos sina kunder. Dagarna räcker inte till och hon går ständigt runt med dåligt samvete över allt hon borde göra, över sin syster och sommarhuset hon borde ta hand om.

Familjeterapeuten Klara Winberg har i årtionden hjälpt andra, men när tillvaron börjar halta har hon svårt veta hur hon ska hantera sina egna problem. Kirurgen Claire Bromsons dröm om att flytta hem till Sverige efter år utomlands har gått i uppfyllelse, men nu ställs hon plötsligt inför oväntade svårigheter på hemmaplan.

Danuta känner av stämningarna i de båda kvinnornas hem och står inte ut med att se dem må dåligt. Snart har hon erbjudit dem sin hjälp, något som visar sig få förödande konsekvenser. Ett rent samvete handlar om att göra upp med sitt förflutna, en knuff kan vara allt som behövs.

Egna reflektioner
Som jag har saknat Danuta, denna härliga kvinna. Att läsa Ett rent samvete ger mig så mycket energi och positivitet och får mitt hjärta att kännas mycket lättare. Den ger även mig ett renare samvete.

Anne Liljeroth har ett lättsamt men berörande språk med mycket patos. Boken är lättläst och jag gillar att det är korta kapitel, man hinner alltid läsa ett till. Jag fastnade direkt, precis som med Ett rent Helvete, och hoppas att det kommer ytterligare en bok om Danuta och hennes ovanliga och känslosamma sätt att städa.

Om författaren
ANNE LILJEROTH debuterade som författare 2013. Ett rent samvete är uppföljaren till Ett rent helvete och hennes sjunde roman. Med sitt känsliga språk fortsätter hon utforska livets snårskog och ämnen som berör. Tidigare har Anne bland annat skrivit Jag kan inte sluta gråta, som hyllats för sitt sätt att ge röst åt människor som drabbats av utmattning.

Sagt om boken
”Författaren tar upp genuina ämnen såsom skuld, beroendeproblematik och kommunikation, med humoristiska glimtar här och var. Trivsam läsning för de som älskar feelgood och relationsromaner.” Monica Wiksten Gideonsson, BTJ

”Frågan är om inte Ett rent samvete är ännu bättre än första boken om Danuta, Ett rent helvete, eller om de kompletterar varandra så perfekt att det inte kan sägas vilken som är bättre. Du får helt enkelt ta och läsa båda.” Bibbloagneta

”Jag slukar andra boken om Danuta. Med ett rikt och detaljerat språk lockar Anne Liljeroth oss in i boken och där stannar man tills den är utläst.” I min bokhylla

”En fantastisk berättelse, som dessutom fortsätter växa efter att man läst klart! Så mycket mellanmänsklig kärlek och omtanke det ryms mellan dessa röda pärmar!” Boksann

”Wow, vilken fantastisk bok detta är! Trodde aldrig att Anne Liljeroth kunde överträffa sin första bok i serien, Ett rent helvete, men det har hon verkligen gjort! Gör er själva en tjänst och läs den här makalösa boken, kan garantera en fantastisk läsupplevelse!” Fridas bookcorner

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln