En kväll i juni

Titel: En kväll i juni
Författare: Anna Lönnqvist
Betyg: 5 av 5
Förlag: Norsteds Förlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 374
ISBN: 9789113113883

En känslosam berättelse om förlorad kärlek, svåra livsbeslut, om att våga stå upp för sig själv och tro på en andra chans. Anna Lönnqvist skriver romantisk feelgood, och vann Årets Feelgoodroman vid Feelgoodfestivalen 2019.

Ella och Ben träffas en junikväll 2007 utanför Gröna Lund. Efter en oförglömlig kväll tillsammans, skiljs de åt, men är säkra på att de snart kommer att ses igen.

Tolv år senare lever Ella i en trygg relation med sin barndomsvän Leon. Hon jobbar som frilansskribent och har precis fått ett erbjudande om att spökskriva biografin om den legendariska, men komplicerade, Fredrika Bergh ? en av Sveriges mest framstående näringslivskvinnor.

Ella har aldrig glömt kvällen med Ben, så när han överraskande dyker upp på Fredrikas gods, ställs hennes tillvaro på ända. Men hon är fast besluten att en kväll för så länge sedan inte förändrar något.

Men ju längre hon kommer i arbetet med boken om Fredrikas liv, desto mer osäker blir hon på sitt eget. Ska hon göra samma misstag som Fredrika en gång gjorde, eller våga släppa alla förväntningar och leva för sin egen skull?

Egna reflektioner
WOW, vilken bok! Så känslosam och berörande. Så full av kärlek, drömmar, livsval, sorg, missförstånd och önskan om att våga följa sitt hjärta. Kort sagt alla ingredienser som behövs för en förstklassig feelgood. Lägg sen till att den är både lättläst, välskriven och stannar kvar i tanken länge efter sista sidan.

En kväll i Juni är första boken jag läser av Anna Lönnqvist, men jag hoppas innerligt att det inte är den sista. Hennes karaktärer fångar mig på ett sätt som jag inte är van vid, relationerna dem emellan, historierna som vävs samman och deras tankar och känslor. Både de och alla miljöskildringar känns så levande att jag avslutar boken med ett leende på läpparna.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln