Dom meddelas redan i natt

Titel: Dom meddelas redan i natt
Författare: Dag Öhrlund
Betyg: 2 av 5
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 370
ISBN: 9789179035457

Världen är full av idioter och irritationsmoment. På jobbet är det den smygfisande kollegan, i stallet de outhärdliga överklassmammorna, och hemma går maken Mats runt i sina fula gabardinbyxor och förbereder fredagsmys med taco. Men värst av allt är alla mördare och våldtäktsmän som förstör vårt fina land.
Suzanne Eriks står knappt ut, men som tur är vet hon att hantera buset. Det som inte samhället klarar av att städa upp får helt enkelt någon annan ta hand om. Livet leker för Suzanne men samtidigt som hon tar sig an ett stort nytt städuppdrag börjar polisen komma henne på spåren. Maken Mats talar om skilsmässa och väninnan Jessica väntar barn med sin nya kärlek och blir alltmer ovillig att delta i deras gemensamma upptåg. Börjar verkligheten komma i kapp hovrättsdomaren Suzanne Eriks?

Dom meddelas redan i natt är den tredje delen i serien om Suzanne, domaren som tar lagen i egna händer.

Egna reflektioner
I ”Dom meddelas redan i natt” möter vi den högst osympatiska och psykopatiska hovrättsdomaren Suzanne Eriks. Hon har två intressen i livet. Det är sex, av vilket det förekommer en hel del mer eller mindre grova scener. Det andra intresset är att städa bort mördare och våldtäktsmän och detta gör hon med väldigt tvivelaktiga metoder.

Dag Öhrlund har ett rappt och levande språk och har skapat ett gäng skruvade karaktärer. Personligen känner jag mig mest irriterad på Suzanne. Hade hon varit en man hade det varit en mansgris som utnyttjar sin manlighet för att få det han vill, jag vet inte om det finns något bra ord för en kvinnlig dito. Boken är bitvis underhållande men intrigen är svag. Tyvärr ingen bok som föll mig i smaken.

Om författaren
DAG ÖHRLUND, tidigare mest känd för succésviten om psykopaten Christopher Silfverbielke, har innan han blev författare arbetat som journalist och fotograf. Öhrlund är inte bara författaren till serien om Suzanne Eriks, han är också upphovsman till de populära böckerna om den buttre och tjurige men innerst inne kärleksfulle kommissarien Ewert Truut.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln