Midnattsblot

Titel: Midnattsblot
Författare: Camilla Sten
Betyg: 4 av 5
Läsålder: Unga vuxna
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 353
ISBN: 9789129721577

De hade sett någonting ute i skogen. Hört någonting. Någonting som inte var mänskligt. Hur kunde allt förbli detsamma efter det? Det var som om alla hade glömt. Alla utom hon.

För de flesta i Järvhöga har livet återgått till det vanliga efter den dramatiska händelsen i skogen, då den försvunna eleven Markus återfanns vid liv. Men för Julia är inget sig likt. Det som lurade bland träden är kvar. Det som lockar pojkar in i skogen, det som alltid funnits i Järvhöga, finns fortfarande där ute.

Samtidigt börjar Emil, Markus rumskamrat, ana att någonting inte är som det ska på skolan. Någonting har förändrats. Med Markus, med allt, och ingen går säker.
Medan ljuset och våren återvänder till Järvhöga måste Julia och Emil försöka rädda sig själva, och dem som de älskar. Innan det är för sent.

Midnattsblot är den fristående fortsättningen i Järvhögatrilogin, där stark spänning blandas med magisk realism.

Egna reflektioner
”Midnattsblot” är den andra delen i Järvhögatrilogin. Så här i efterhand ängrar jag att jag inte läste del ett först. Jag tror att denna hade varit ännu bättre om jag hade haft bakgrunden.

”Midnattsblot” riktar sig till unga vuxna och trots att jag är mer vuxen än ung så är detta en bok som tilltalar mig. Jag gillar det mystiska och okända, den farliga och kusliga stämningen som kommer krypande när jag läser. En fråga som dyker upp i mitt huvud flera gånger är: Vem kan man lita på?

Camilla Sten har verkligen hittat rätt recept med en bra blandning av övernaturligt och verklighet, vänskap och hemlighet och en släng av levande och suggestiva miljöer.

Men med tanke på slutet så känner jag att jag absolut vill läsa den tredje och avslutande delen. Vad är det som lurar i skogen?

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln